Sorsolás

2024.08.26. 19:15

Magyar Kupa: az Amatőr Kupa-döntőshöz utazik a címvédő Paks

A Győr-Moson-Sopron vármegyei első osztályban szereplő Mezőörs KSE vendége lesz a Mol Magyar Kupa főtáblájának harmadik fordulójában a címvédő Paksi FC.

Teol.hu

Az első és másodosztályú csapatok is bekapcsolódnak a Mol Magyar Kupa küzdelmeibe, a főtábla harmadik körének sorsolását hétfőn tartották élőben az M4 Sport stúdiójában. A címvédő Paksi FC a megye egyes Mezőörshöz látogat, a játéknap szeptember 14-e és 15-e.

Magyar Kupa
Címvédőként kezd a Magyar Kupában a Paks
Fotó: Szabó Miklós

Győr-Moson-Sopron vármegyei első osztályban szereplő gárda az előző kiírásban egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ott viszont a Vasas büntetőkkel jobbnak bizonyult. Többek között Vayer Gáborral a soraiban az Amatőr Kupa döntőjében szintén 1–1-es eredmény után tizenegyespárbajban maradtak alul a mezőörsiek. 

Az ezer lakosú község csapata az idei kiírás első két fordulójában Szakonyfalun 22–0-ra győzött, hétvégén pedig az Abdát verte 2–0-ra. A Paksi FC-nél hat évet játszó Bohner Roland irányította egyletben futballozik a zöld-fehérekkel a 2013/2014-es idényben gólkirályi címet szerző Simon Attila, illetve az atomvárosban szintén megfordult Vári Barnabás is.

A Tolna vármegyei klubok közül már csak a Paks van versenyben a kupában, a Bonyhád, a Dunaföldvár és a Kakasd az első, a Szekszárd, a Majos és utolsóként vasárnap a Fadd a második körben búcsúzott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!