Női foci

2024.08.24. 08:29

Simple Liga: az újonc Pécsi MFC otthonában rajtol a Szekszárdi WFC

Az újonc Pécsi MFC otthonában kezdi meg a 2024/2025-ös NB I-es női bajnokságot a Szekszárdi WFC együttese. A Simple Liga megint tizenkét csapatos lesz.

Teol.hu

Kágyi Árvácska Rebeka csapatkapitány vezeti ki a pályára a Szekszárdi WFC együttesét

Fotó: Makovics Kornél

Sorozatban a harmadik szezonját kezdheti meg az NB I-es női bajnokságban a Szekszárdi WFC. A tolnai vármegyeszékhely együttese szombaton 17 órakor az NB II-ből bajnokként feljutó Pécsi MFC otthonában lép majd pályára a Simple Liga nyitányán. 

Micskó Márk együttese az újonc pécsiek vendégeként kezd ma a Simple Liga új szezonjában
Micskó Márk együttese az újonc pécsiek vendégeként kezd ma a Simple Liga új szezonjában
Fotó: Makovics Kornel

Ha folytatódik a széria (az első NB I-es idényében 4, a másodikban 5 győzelmet jegyzett a WFC, amely előbb 14 majd 20 ponttal zárt), akkor egy jó szezonra számíthatnak a sárga-feketék, akik öt játékost is igazoltak a nyári szünetben, ráadásul visszatért hozzájuk az Egyesült Államokból a házi gólkirály, Brianna Taylor, akivel azért másképpen néz ki a csapat, mint nézne ki nélküle. 

Kuntzl Norina és Garabecz Veronika érkezéséről elsőként mi is beszámoltunk, mindkét játékos megfordult korábban az ETO Akadémián, Győrben,  előbbi már az NB I.-ben is bemutatkozott, utóbbi pedig Diósgyőr érintésével Hatvanból jött most Szekszárdra. 

Két nagyon komoly erősítést is sikerült nyélbe ütniük Micskó Márkéknak a bajnoki rajt előtti napokban. 

Bartalis Barbara a román első osztályban szereplő FK Csíkszeredából érkezett. Határozott fellépése és játéka, jót fog tenni a fiatal gárdának.
Jana Sztevanovics személyében szerb válogatott középpályás is a WFC-t választotta. A fiatal középpályás megjárta az utánpótlás-válogatottakat, sőt már a szerb felnőtt nemzeti együttesbe is meghívták. Rendkívül technikás, lendületes középpályással erősödött személyében a szekszárdi együttes.

Az ötödik érkező Sipos Vivien Bajáról tette át a székhelyét, eddig csak a Bács-Kiskun vármegyei gárda utánpótláscsapatában mutatta meg tudását, de most lehetősége van bemutatkozni az NB I-ben.

A legnagyobb erősítés kétség kívül az, hogy visszatér a gárdához az amerikai Brianna Taylor, aki bár a bajnokság befejezését követően hazautazott, most úgy döntött, hogy visszatér és a következő idényt is sárga-fekete színekben játssza végig. 

Hogy milyen sokat jelent az amerikai a Szekszárdnak, arra elég egy adalék: Taylor eddig 20 találkozón lépett pályára a sárga-feketéknél, és ezeken 11 gólt szerzett. 

A szekszárdiak augusztus 31-én játsszák az első hazai bajnokijukat, amelyen az előző szezon negyedik helyezettje, a Puskás Akadémia lesz az ellenfelük.

A szekszárdiak teljes bajnoki programja ebben a cikkben!
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!