Atlétika

2024.08.29. 16:31

Sztárparádé: 18-szoros magyar bajnok is jön a bonyhádi versenyre

Nem lesz híján nagy nevekből a hétvégi Top Listaverseny Bonyhádon. Igazi sztárparádé részese lehet, aki kilátogat a sportcentrumba.

Teol.hu

Maja Ciric, a horvátok klasszis futója is eljön a bonyhádi versenyre

Több országos bajnok is részt vesz az Atlétikai Club Bonyhád szombati Top Listaversenyén, amelyet a Bonyhádi Sportcentrummal közösen rendez meg a klub. Igazi sztárparádé lesz a völgységi klub történetének legrangosabb rendezésű versenye. 

Sztárparádé: Nguyen Anasztázia összesen 18-szoros magyar bajnok távolugrásban
Sztárparádé: Nguyen Anasztázia összesen 18-szoros magyar bajnok távolugrásban (Fotó: Dömötör Csaba)

Mint arról a közösségi oldalon beszámoltak, rajthoz áll a völgységi fővárosban Maja Ciric nyolcszoros szabadtéri és nyolcszoros fedett pályás szerb bajnok sprinter (versenyszáma: 400 méter), Karlo Marcius kétszeres szabadtéri és egyszeres fedett pályás horvát bajnok sprinter (200 m), Nguyen Anasztázia tízszeres szabadtéri és nyolcszoros fedett pályás magyar bajnok távolugró, Jankovics Dániel négyszeres szabadtéri és háromszoros fedettpályás magyar bajnok magasugró és nem utolsósorban Bánóczy Árpád a 400 méteres gátfutás kétszeres magyar bajnoka!

A legnagyobb versenynek ígérkező felnőtt 100 méteres síkfutás időfutamai 12.45-kor, döntői 14.15-kor kezdődnek, illetve a 200 méteres síkfutás 15.30-kor rajtol. A női távolugrás 16 órakor, a férfi magasugrás 12.30-kor kezdődik.

Az erőpróba egyben Világranglista verseny (World Rankings Competition) is, így a WA szabályzata értelmében pontok szerezhetők a Világranglistára, továbbá országos csúcs is elérhető, hitelesen bejegyezhető – írják a közösségi oldalon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!