Konferencialiga

2024.08.22. 08:45

Tovább szűkült Bognár György merítési lehetősége a rájátszás előtt

A cseh Mladá Boleslav személyében az eddigi legerősebb ellenfél következik a Paksi FC-nek. Bognár György szerint csapata számára ez már egy nagyon komoly szint.

Teol.hu

„Úgy gondolom, a legerősebb csapatjátékot a Boleslav képviseli az eddigi ellenfeleink közül, egyébként a cseh futball önmagában is roppant szervezett. Ékes példa erre, hogy még mindig négy csapatuk van versenyben az európai porondon vélekedik a mai Konferencialiga-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Bognár György. – Ellenfelünk jó játékosokkal rendelkezik, gyorsan mennek át védekezésből támadásba, és gyorsan vissza is zárnak, ha kell. Csapatjátékuk egy erős európai középmezőnybe sorolható, ez pedig számunkra már egy nagyon komoly szint.”

Bognár György szoros első mérkőzésben gondolkodik
Bognár György szoros első mérkőzésben gondolkodik
Fotó: Molnár Gyula

A paksiak vezetőedzője hozzátette, mivel az idegenben szerzett gólnak nincsen jelentősége, mindegy is, hogy hol kezdik a párharcot. Mint ismert, az Európa-ligában és a Konferencialiga első két körében is hazai pályán játszották az első találkozót.

„A románok elleni tanulságot figyelembe véve ugyanakkor fontos, az első találkozót szorosra kell venni, ez a meccsterv. Kulturált környezetben vagyunk, és ez nem csak a stadionra értendő. Rendezett minden, látszik, jó kezekben van a futball” – fogalmazott a körülményekről a 62 esztendős szakember.

A tét pozitívan hathat a csapatra

Böde Dániel ezúttal is nehéz mérkőzésre számít, ugyanakkor nem érez nyomást a csapaton azért, mert a főtáblára jutás a párharc tétje.

„A Boleslav erős és fegyelmezett futballt játszik, valamint gyorsan zárnak vissza, ha szükséges. Nem látom a csapaton, hogy külön teherrel bírna, hogy ez már a Konferencia-liga rájátszása, sőt, bízom benne, hogy mindenki sokkal inkább egy óriási lehetőségnek fogja fel az előttünk álló feladatot. Két mérkőzésben kell gondolkodnunk, én sem tartom nagy változásnak, hogy ezúttal idegenben kezdünk, a mi játékunkon ezek a dolgok nem változtatnak” – fogalmazott a paksiak csapatkapitánya.

Az atomvárosiak kedden indultak útnak autóbusszal az észak-csehországi városba, ahol szerdán délután és csütörtökön délelőtt átmozgatóedzésen vettek részt a játékosok az ötezer férőhelyes Lokotrans Arénában. A csapattal nem tarthatott a sérült Hahn János, Skribek Alen, Szélpál Norbert és a Mornar elleni visszavágón a jobb vádlijában részleges izomszakadást szenvedő Szabó János. Sajtóinformációk szerint Szappanos Péter sincs ott a társakkal, aki Szaúd-Arábiába utazott orvosi vizsgálatra.

Konferencialiga, rájátszás, 1. mérkőzés
Mladá Boleslav–Paksi FC
Mlada Boleslav, Lokotrans Aréna, csütörtök, 18 óra. Vezeti: Goga Kikacseisvili (georgiai)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!