NB III-as foci

2024.08.22. 13:00

Völgységi el Clásico: megvan a történelmi mérkőzés időpontja

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a Bonyhád VLC–Majosi SE rangadót. Az idei első Völgységi el Clásico történelmi lesz, hiszen először csap össze az NB III-ban a két csapat.

Berg Sándor

Nem kell már sokat várni a vármegyei futball szerelmeseinek az újabb völgységi derbire, az NB III Dél-Nyugati csoportjának 6. fordulójában csap össze ugyanis a Bonyhád VLC és a Majosi SE a piros-fehérek pályaválasztásával. A szeptember 1-jén 16 órakor kezdődő Völgységi el Clásico lesz az első, amit nem a vármegyei bajnokságban játszanak a felek.

A Völgységi el Clásico legeredményesebb játékosaként Pap Roland biztosan nem gyarapítja góljainak számát
A Völgységi el Clásico legeredményesebb játékosaként Pap Roland biztosan nem gyarapítja góljainak számát 

A gárdák rendre parázs mérkőzéseket vívnak egymással, a találkozók presztízsével egyetlen másik összecsapás sem vetekszik. Az MLSZ Adatbankja szerint az elmúlt másfél évtizedben kilenc olyan szezon volt, amikor mindkét klub a vármegyei élvonalban szerepelt. Ez az időszak jelentős bonyhádi fölényt mutat: a húsz bajnoki közül a BVLC nyolc, a Majos négy győzelmet könyvelt el további nyolc döntetlen mellett, a gólarány 37–23 a piros-fehérek javára. A legtöbb találatot Pap Roland jegyzi, aki a legutóbbi hét idényben tizenegyszer vette be a rivális kapuját. A gólérzékeny támadó biztosan nem gyarapítja tovább találatainak számát, miután nyáron a megye egyben újonc Bonyhád-Börzsönyhöz igazolt. 

Legutóbb 2022 áprilisában találkoztak a felek, akkor Lizák Péter és Bognár Sándor találatával a majosiak 2–0-ra győztek hazai környezetben.

Négy forduló után mindkét gárda az alsóházban tanyázik Dél-Nyugaton, a Majos négy ponttal a 11., a Bonyhád három egységgel a 13. helyen áll a tizenhat csapatos mezőnyben. Hétvégén a Mol Magyar Kupa-forduló miatt nem rendeznek fordulót (a majosiak szombaton Budaörsre látogatnak), jövő héten szerdán a világoszöldek a Gárdony-Agárdot fogadják, a Bonyhád pedig Siófokra látogat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!