Megmérettetés

2024.09.12. 11:58

Közel negyven íjász versengett a díjakért Cseresznyéspusztán

Hatodik alkalommal rendezték meg szerdán az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt Pakson. A két év szünetet követően újból megtartott verseny helyszíne a cseresznyéspusztai erdő volt – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Teol.hu

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület rendezvényének sikeréhez hozzájárult a kellemes, napsütéses idő, a gyenge szél pedig csak tovább növelte a kihívást.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A csaknem negyven versenyzőt Csőglei István tűzoltó alezredes, a paksi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője köszöntötte a megnyitón. Makai Róbert biztonsági tanácsadó, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület elnöke ismertette a verseny szabályait, a pálya felépítését és a versenyfeladatokat.

A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán, ahol vadon élő állatokat megformáló, élethű célpontokra lőhették ki nyilaikat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról lőttek, azonban nem tudták előre, milyen messziről kell leadniuk a lövéseket.

A verseny zárásakor dr. Balázs Gábor, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója örömmel beszélt arról, hogy az ismerős arcok mellett új versenyzőkkel is találkozhatott. Az okleveleket és díjakat a tábornok a sportegyesület elnökével, Makai Róberttel közösen adta át a helyezetteknek.

Az eredményeket ide kattintva találja!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!