Felkészülési torna

2024.09.05. 12:32

Jön az első erőfelmérő az újjáalakult ASE számára

A Sitku Ernő Emléktornán debütál a ráncfelvarráson átesett paksi alakulat. Az Atomerőmű SE pénteken 16 órakor a DEAC ellen játssza az első elődöntőt.

Teol.hu

Három héttel azt követően, hogy Kosztasz Flevarakisz vezetőedző irányításával megkezdődött a munka az Atomerőmű SE-nél, pénteken lejátssza első előkészületi mérkőzését a csapat. A Nyíregyháza meghívására a Sitku Ernő Emléktornán szerepelnek a paksiak, akik 16 órakor a DEAC együttesével mérkőznek meg a Continental Arénában, a másik ágon a házigazda a Budapest Honvéddal találkozik. A két elődöntő vesztese szombaton 14 órakor a bronzéremért csap össze, a győztesek 16.30 órakor a döntőben meccselnek egymással.

Kosztasz Flevarakisz első edzőmeccsén irányítja majd az Atomerőmű SE-t
Kosztasz Flevarakisz első edzőmeccsén irányítja majd az Atomerőmű SE-t
Forrás: ASE

Az Atomerőmű SE teljes ráncfelvarráson ment keresztül a nyáron, a légiósokat új külföldi játékosok váltották, a magyar maghoz – amiben Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Dorogi Gergő, Géringer Gergő és Kékesi Kolos maradt – érkezett Benke Szilárd, Révész Ádám és a fiatal Halmai Dániel. A szakmai stábban történt legnagyobb változás, hogy Sebastjan Krasovec helyét Kosztasz Flevarakisz vette át.

A 2020 májusában mindössze 48 esztendősen elhunyt Sitku Ernő megfordult az ASE-ben is, 2002-ben és 2005-ben bajnoki címet, 2003-ban és 2005-ben Magyar Kupát nyert a paksiakkal. Az egykori 149-szeres válogatott kosárlabdázó a Honvéddal 1995-ben és 1997-ben lett bajnok az NB I-ben, később  beválasztották a Magyar Kosárlabdázás 100 halhatatlan játékosa közé és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja is volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!