Strandlabdarúgás

1 órája

Győzelemmel zárt a klubvilágbajnokságon a Bonyhád csapata

Kiütéses, 11–5-ös sikert aratott a finn BSC Hobby együttese felett a Bonyhád BFC strandlabdarúgó csapata, amely 15. helyen zárta az olaszországi Algheróban rendezett klubvilágbajnokságot.

Teol.hu

A skandináv csapat került előnybe az első harmad legelején, de a játékrész végén spanyol légiósainak köszönhetően már a völgységi gárda járt előrébb. A folytatásban nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, így a Bonyhád BFC – felállva a görög bajnok ellen elszenvedett nyolcaddöntős vereségből – magabiztos győzelemmel zárta (első magyar csapatként) a klubvilágbajnokságot.

Első magyar csapatként szerepelt a klubvilágbajnokságon a Bonyhád BFC, amely a 15. helyen zárt
Első magyar csapatként szerepelt a klubvilágbajnokságon a Bonyhád BFC, amely a 15. helyen zárt
Forrás: Beach Soccer World Wide

Szász Dávid együttese a csoportkör során szoros mérkőzésre kényszerítette a világranglistán 9. helyen álló salvadori Barra de Santiago együttesét, majd megszorongatta a világsztárokkal érkező kínai Csöcsiang csapatát is (a német Rostock visszalépett, így nem állt ki a BBFC ellen). A csoportkörből továbbjutva a rövid kispad miatt elfáradó bonyhádiaknak a görög bajnok Napoli már nagy falatnak bizonyult, de a magyar bajnok és kupagyőztes a finneket legyőzve a 15. helyen zárta a huszonnégy csapatos klubvilágbajnokságot.

Klubvilágbajnokság, a 15. helyért
Bonyhád BFC–BSC Hobby 11–5 (3–2, 4–0, 4–3)
Alghero.
Bonyhád: Dr. Szabó Szilárd, Ficsór Dávid (kapusok), Sebestyén Huba, Dénes-Gál Alex, Szász Dávid, Riduan, Sásdi Bence, Kuman, Szabó Dániel, Szabó Dominik, Ramy, Vénosz Soma
Gólszerző: Ramy (4), Kuman (3), Riduan, Vénosz, Szabó Dániel, Sebestyén H., illetve Langhoff (2), Sagbom, Waris, Holmberg

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!