Kosárlabda

5 órája

A Honvéd elleni siker lökést adna az Atomerőmű SE-nek a sikeres folytatáshoz

A tradíciókhoz méltó szereplést vár el az Atomerőmű SE NB I.-es férficsapatától Gulyás Róbert, a korábbi legendás játékos, a paksi klub szakosztályelnöke. Kosztasz Flevarakisz vezetőedző pedig azt mondja, a Honvéd elleni idegenbeli győzelem alapot adhatna egy sikeres folytatáshoz.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Három felkészülési torna, hat mérkőzés, hat győzelem. Ez volt az Atomerőmű SE mérlege a felkészülési időszakban. A paksiak megnyerték Nyíregyházán a Sitku Ernő Emléktornát és hazai rendezésű kupájukat, a Morgen Ferdinánd Emléktornát, a kettő között pedig Eszéken is első helyen végeztek egy nemzetközi tornán. 

Kosztasz Flevarakisz, az Atomerőmű SE vezetőedzője örülhet az előszezon remek eredményeinek
Kosztasz Flevarakisz, az Atomerőmű SE vezetőedzője örülhet az előszezon remek eredményeinek
Fotó: Molnár Gyula

Kosztasz Flevarakisz, a piros-kékek vezetőedzője gyorsan megtalálta a közös hangot a játékosokkal, akik vevők a görög szakember elképzeléseire, s ez a pályán eredményekben is megmutatkozik. Régen volt ilyen meggyőző előszezonja az Atomnak, amely úgy várhatja a pénteken kezdődő bajnokságot, hogy egyszer és mindenkorra véget vet a rém­álomnak, amelyben három éve él ez a komoly tradíciókkal büszkélkedő sportklub.

Három éve, a 2021/2022-es szezonban az utolsó pillanatban menekült meg a kieséstől az ASE, amely a PVSK ellen playout-párharcban vívta ki a bennmaradást. Egy évre rá tizedik lett az Atom, az előző szezonban pedig szintén tizedikként végzett – pedig a szezon előtt mindenki arról beszélt, hogy végre ismét éremért fog harcolni a négyszeres bajnokcsapat. 

Finoman fogalmazunk, ha azt írjuk, hogy nem ehhez vannak hozzászokva a paksi drukkerek. Ők azért fizetik a belépőt, azért járnak meccsre, mert sikereket, újra érmeket szeretnének ünnepelni. 

Gulyás Róbert a pár hete  nagy érdeklődés mellett megtartott szurkolói ankéton azt mondta, fontos volt számukra a magyar mag megtartása, már csak azért is, mert az új idényben ugyan megszűnik az U23-as kötelező szabály, de egy magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie.

A helyezéseket illetően úgy fogalmazott, nem szeretne abba a hibába esni, mint tavaly, amikor a szezon rajtja előtti ankéton azt mondták, hogy a négy közé igyekeznek, s mindenki látta, hogy mi lett a tervekből. Hozzátette: ha felmérték a csapatok játékerejét és eltelik néhány forduló a bajnokságból, akkor tudnak majd konkrét célokat megfogalmazni. 

A legfontosabb azonban – mint azt Gulyás Róbert kiemelte –, hogy az Atomerőmű SE a klub tradícióihoz méltón szerepeljen az új idényben.
Az új edző kapcsán Gulyás Róbert azt mondta, Kosztasz Flevarakisz jól ismeri a magyar bajnokságot, hiszen sok évet dolgozott Sopronban, az új erőnléti edző, Marko Orsag munkája pedig már most meglátszik, az elmúlt években nem volt ilyen jó állapotban a paksi kosárcsapat, mint amilyenben most van. 

„A felkészülésünk rendkívül pozitívan sikerült, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy új csapat, új edzővel, biztosan szükségünk lesz még egy kis időre, hogy tökéletesíteni tudjuk a részleteket, hosszú lesz a szezon. Persze a legfontosabb az, hogy mindenki egészséges maradjon. A Honvéd ellen idegenben kezdeni egyértelműen veszélyes, hiszen brusztolós, kemény találkozóra kell számítanunk. A saját játékunkat kell játszanunk, aminek az alapja a jó védekezés és a megfelelő hozzáállás, ha ezek meglesznek, akkor győzelemmel fogunk hazatérni az atomvárosba” – mondta a pénteki nyitómérkőzés kapcsán Kosztasz Flevarakisz a közösségi oldalon.

Az Atomerőmű SE 2024-es meccsei
1. forduló, szeptember 27., péntek: Endo Plus Service Honvéd–Atomerőmű SE 19 óra. 2. forduló, október 4., péntek: Atomerőmű SE–Alba Fehérvár 18 óra. 3. forduló, október 9., szerda: PVSK-Veolia–Atomerőmű SE 18 óra. 4. forduló, október 12., szombat: Atomerőmű SE–Egis Körmend 18 óra. 5. forduló, október 19., szombat: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Atomerőmű SE 18 óra. 6. forduló, október 24., csütörtök: DEAC–Atomerőmű SE 18.30 óra. 7. forduló, október 30., szerda: Atomerőmű SE–NKA Universitas Pécs 18 óra. 8. forduló, november 2., szombat: Zalakerámia ZTE KK–Atomerőmű SE 18 óra. 9. forduló, november 9., szombat: Atomerőmű SE–NHSZ Szolnoki Olajbányász 18 óra. 10. forduló, november 29., péntek: Duna Aszfalt DTKH Kecskemét–Atomerőmű SE 18 óra. 11. forduló, december 7., szombat: Atomerőmű SE–SZTE Szedeák 18 óra. 12. forduló, december 14., szombat: Atomerőmű SE–MVM-OSE Lions 18 óra. 13. forduló, december 21., szombat: Sopron KC–Atomerőmű SE 18 óra. 14. forduló, december 28., szombat: Atomerőmű SE–Endo Plus Service Honvéd 18 óra. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!