OTP Bank Liga

1 órája

Három hét pihenő után az újonchoz látogat a Paks

Az eddig győzelem nélkül álló, újonc ETO FC Győr vendége lesz a Paksi FC az OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Berg Sándor

Alaposan rápihenhetett a kisalföldi túrájára a Paks, amely legutóbb három hete játszott tétmérkőzést. Akkor hazai pályán a Puskás Akadémiát győzte le a bajnokságban 2–1-re, majd következett a Nemzetek Ligája miatti válogatott szünet, múlt héten pedig elmaradt a zöld-fehérek kupameccse. 

Varga Roland korábbi csapata ellen mutatkozhat be a Paks színeiben
Varga Roland korábbi csapata ellen mutatkozhat be a Paks színeiben
Forrás: Paksi FC

Bognár György együttese ugyanakkor még nem érezheti magát a legjobb harminckettő között a Mol Magyar Kupában, a Mezőörs KSE ugyanis sikeresen fellebbezett, így a két csapat a korábban egyeztetett időpontban (amit először az MLSZ elutasított, majd mégis helyt adott neki), október 9-én, szerdán lejátsszák a találkozót. A mérkőzés 14 órakor kezdődik a vármegyei I. osztályban szereplő csapat otthonában. A mérkőzés továbbjutója október végén az NB II.-es Budapest Honvédhoz utazik. 

A sors úgy hozta, hogy az atomvárosiaknak ezen a hétvégén is Győr-Moson-Sopron vármegyébe kell látogatniuk, ezúttal az élvonalban újonc ETO FC Győr otthonába. A kisalföldiek a 2015-ös kizárásuk után kilenc évvel jutottak vissza a legmagasabb osztályba, ahol eddig nem sikerült felvenniük a ritmust. A nyáron tizenkét játékos érkezett (mindannyian légiósok) és tizenöten távoztak Borbély Balázs együttesétől, ott van viszont a 19 éves dombóvári nevelésű Bánáti Kevin, aki csereként három NB I.-es mérkőzésen jutott szóhoz a szezonban. 

A nagy jövés-menés után nem csoda, hogy beragadt a Győr a rajton, az első négy mérkőzését elveszítette, a legutóbbi bajnokin pedig 0–0-t játszott a DVTK vendégeként. Az idény első sikere a kupában jött össze a csapatnak, miután az NB III.-as Putnok otthonában győztek 6–2-re. 

Bognár György először vetheti be „élesben” Varga Rolandot, de nem számíthat az egyaránt sérült Hahn János, Szélpál Norbert, Skribek Alen és a válogatott edzőtáborában a maródiak listájára került Vas Gábor játékára sem. A vendéglátónál Petras Samuel kapuseltiltás miatt nem léphet pályára. 

A két csapat legutóbb 2014 novemberében találkozott egymással, akkor 2–2-re végeztek. Az örökmérleg hét győri és öt paksi sikert mutat hat döntetlen társaságában. 

OTP Bank Liga, 7. forduló
ETO FC Győr–Paksi FC
ETO Stadion, vasárnap, 19 óra. Vezeti: Rúsz (Szalai B., Horváth R.). Tv: M4 Sport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!