Sorsolás

2024.09.16. 18:47

Magyar Kupa: a fővárosba látogathat a Paksi FC

A másodosztályú Budapest Honvédhoz utazhat a Paksi FC a Mol Magyar Kupa 4. fordulójában, amennyiben túljut a Mezőörsön.

Berg Sándor

Az M4 Sport stúdiójában hétfőn elkészítették a Mol Magyar Kupa főtábla negyedik fordulójának párosításait. Ifjabb Bene Ferenc az NB II-ben szereplő Budapest Honvéd mellé húzta ki a címvédő Paksi FC-t, a zöld-fehérek a fővárosban lépnének pályára október végén.

A két csapat a Magyar Kupa előző kiírásának ugyanezen szakaszában meccseltek, akkor a Paks büntetőpárbajban jutott tovább
A két csapat a Magyar Kupa előző kiírásának ugyanezen szakaszában meccselt, akkor a Paks büntetőpárbajban jutott tovább
Fotó: Árvai Károly

A feltételes mód nem véletlen, ugyanis a vármegye egyes Mezőörs KSE felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az MLSZ fellebbviteli bizottságához, hogy engedélyezze a Paksi FC elleni kupameccs október 9-i lejátszását. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mérkőzést az eredeti időpontban, szeptember 15-én nem tudták lejátszani a Győr-Moson-Sopron vármegyei településen, mert a nyugati országrészt sújtó heves esőzés játékra alkalmatlanná tette a pályát. A két csapat megegyezett egy új időpontban, a szövetség illetékesei azonban határozatban elutasították a kérést, ezért a mezőörsiek lemondtak a rendezésről, az MLSZ pedig 0–3-mal a Paksi FC-t tekintette továbbjutónak.

Az ex-paksi Vári Barnabást és Simon Attilát, valamint az edző Bohner Rolandot soraiban tudó Mezőörs az előző kiírásban Amatőr Kupa döntőt játszott (akkor ott volt még Vayer Gábor is a pályán), a mostani szezont pedig 22–0-s és 2–0-s győzelemmel jutott a legjobb hatvannégy közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!