Karate

2024.09.12. 08:30

Nyolc érmet hoztak el a horvát versenyről a Bátaszék SE karatékái

Három ezüstöt és öt bronzot hazahoztak a Csáktornyán rendezett nemzetközi versenyről a Bátaszék SE karate szakosztályának versenyzői.

Teol.hu

A Medimurje Open alapjáraton egy kellemes, tét nélküli, szezonindító nemzetközi program, mely a horvátok korosztályos kvalifikációs programja miatt ezúttal kicsit megkeverte a viszonyokat – írják a Facebookon. A BSE indulói igyekeztek helytállni, bár érezhető volt a szezon eleji forma. Ami mindenképp biztató, hogy a tizenhárom bátaszéki versenyzőből kilencnek sikerült győztes mérkőzéseket produkálni, és végül három ezüst- és öt bronzéremmel zártak tizenkét ország 107 egyesülete között. 

A Medimurje Openen szereplő a Bátaszék SE csapata
A Medimurje Openen szereplő a Bátaszék SE csapata
Forrás: Bátaszék SE

„Azért van felemás érzésem, mert a horvát kvalifikációs program miatt a hazai versenyzők érezhetően más fordulatszámon pörögtek, mint a mieink, és ehhez a megfelelő bírói támogatást is bőven megkapták. Nem mennék szakmai elemzésbe, de a statisztika árulkodó. A horvátok 100 arannyal nyerték az éremtáblát, míg a második helyen álló szlovének 14, és a harmadik helyen záró magyarok 11 aranyérmet tudtak bezsebelni. Bár kétségtelenül jók voltak a hazaiak, azért a látottak alapján nem volt ekkora különbség. Mi levonjuk a megfelelő szakmai következtetéseket, viszont a hazai szervezőknek is célszerű lesz megtenni, mert félő, hogy ezeket a versenyeket előbb-utóbb kizárólag önmaguk ünneplésére fogják szervezni” – értékelt némiképp bosszúsan Nagy Ákos, a bátaszékiek vezetője. 

A bátaszékiek eredményei
Ezüstérmesek: Pesti Ábel (12–13 évesek, –49 kg), Pesti Ábel (13–14 évesek, –49 kg), Péter Panna (13–14 évesek, –44 kg)
Bronzérmesek: Nagy-Jánosi Bátor (11–12 évesek, –34 kg), Gál Bence (11–12 évesek, –39 kg), Vörös Botond (13–14 évesek, –44 kg), Hefner Zsófia (junior, –48 kg), Paksi Péter (felnőtt, +84 kg)
Ötödik helyezettek: Mészáros Jázmin (9–10 évesek, –31 kg), Sárközi Mirella (11–12 évesek, –44 kg), Gál Dániel (junior, –70 kg), Péter Panna (kadett, –47 kg), Hefner Zsófia (kadett, –47 kg)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!