Cselgáncs

3 órája

Atom Kupa: tizennyolc érmet nyertek a házigazda paksiak (képgalériával)

Nagyszerűen teljesítettek a házigazda Atomerőmű SE sportolói Köves László emlékére meghirdetett versenyen. Az idei Atom Kupa a 43. volt a sorban.

Teol.hu

Fotó: Molnár Gyula

Két napra ismét benépesült az ASE Gesztenyés úti sportcsarnoka. A Köves László Emlékversenyre az ország minden tájáról érkeztek dzsudokák, hogy a diák,serdülő, valamint az ifjúsági korosztályban megméressék magukat. A paksiak nagyszerűen versenyeztek, hiszen összesen tizennyolc érmet gyűjtöttek be, hat alkalommal pedig felállhattak a dobogó legfelső fokára! Nagy hazai sikert hozott tehát az Atom Kupa. 

Nem adták olcsón a helyezéseket, minden egyes pontért meg kellett küzdeni az Atom Kupán
Fotó: Molnár Gyula

Az első versenynap során Magyar-Jankovics Rebeka (-41 kg) és Kalmár-Appelt Áron (-45 kg) bronzérmet nyert súlycsoportjában, amely egyben Diák A országos bajnokság is volt. Dallos Petra országos bajnoki ötödik helyezett lett az 50 kilósok között. Liptai Ákos is nagyot harcolt a 38 kilóban, de most nem jött össze neki az éremszerzés. Az Atom Kupa nemzetközi versenyen a Diák B-sek között Kiss Dominik ötödik helyen végzett 55 kilogrammban.

A Diák C-sek is nagyot mentek szombaton. Számukra Magyar Kupát rendeztek, de szintén indultak határon túli dzsúdósok is ebben a korcsoportban. Ulbert Botond aranyérmet nyert súlycsoportjában (-42 kg). Kungl Márton (+55 kg) ezüst-, Kern Bálint (-45 kg) bronzérmet szerzett. Braun Bende (-36 kg), Mácsik Balázs (-45 kg), Balló Berta (-45 kg) és Ilyés Zétény (-39 kg) a pontszerző ötödik helyen végzett. Fiú csapatunk a Magyar Kupa harmadik helyét szerezte meg. Dóczi Barna és Pach Kristóf is derekasan helyt állt, de most nem lett helyezett.

Mondhatjuk, hogy ezekben a korosztályokban az egyik leginkább várt verseny minden évben az Atom Kupa
Fotó: Molnár Gyula

Vasárnap is paksi éremeső következett a nemzetközi mezőnyben. Ulbert Lujza (serdülő -70 kg), Beke Csongor (serdülő -55 kg), Palencsár Péter (serdülő -60 kg), Salamon Barnabás (ifjúsági -90 kg) és a reményeink szerint hamarosan ASE-s Szekeres Ábel (ifjúsági +90 kg) is aranyérmet nyert a megmérettetésen. Jurák Jázmin Kincső (ifjúsági + 70 kg), Grosan Erik (serdülő -46 kg) és Tóth Zsombor (ifjúsági-90 kg) ezüstérmesként végzett. Éberling Nóra (serdülő -57 kg), Hernádi Csanád (ifjúsági -73 kg), Falusi Zsolt (ifjúsági +90 kg), Izsák Simon (serdülő -55 kg) és Vajna Csongor (serdülő -60 kg) bronzérmet szerezett. Braun Sára (serdülő -44 kg) az ötödik-, Szabó Szabolcs (serdülő -50 kg) a hetedik helyen végzett. Anderkó Bence kilencedik lett ifjúsági 81 kilogrammban. Davis Darcie, Kákai Ábel, Kiss Balázs Benedek és Száraz Dávid nagyot küzdött, de végül nem lett pontszerző.

Az ASE csapata az összetett serdülő és ifjúsági éremtáblázat igen előlelő harmadik helyén végzett.

A szekszárdi Gemenc JK eredményeiről egy másik cikkben írunk. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!