Darts

2 órája

Haáz Gergő a világbajnoki szereplésért vívhatott selejtezőt Budapesten

Az amatőr világbajnokság selejtezőjét rendezték meg a hétvégén. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban Haáz Gergő is ott volt.

Teol.hu

Haáz Gergő a világbajnoki szereplésért csatázhatott Budapesten

Fotó: Kiss Albert

A WDF világbajnokságra lehetett kvalifikálni Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett selejtezőn. A háromszáz versenyzőt felvonultató mezőnyben ott volt Haáz Gergő, az Alisca Darts fiatalja is. A szekszárdiak reménysége egy dán riválissal, Tonni Sörensennel kezdett, s bár a meccset ellenfele indította jobban, és 2:1-re vezetett is, Haáz nagyon összekapta magát a folytatásra és 4:2-re fordított. Annak ellenére, hogy mindkét játékos idegesen játszott, Haáz nagyot hajrázott, és szó szerint állva hagyta a dánt. 

A második fordulóban egy, a világbajnokság színpadán már komoly tapasztalattal bíró angol, Ben Hazel következett számára. Sok különbség nem volt a mutatott játékban, a „tömeget” már jobban dobta Haáz, azonban a kiszállót rendszerint elizgulta – az egyik legben például öt nyilat hibázott a D20-ra –, amit ellenfele kíméletlenül büntetett, így Haáz egy nyert meccsel a 128 között búcsúzott a versenytől. Az Alisca Darts a közösségi oldalon gratulált versenyzőjének, hozzátéve, hogy legközelebb biztosan sikerül majd kamatoztatnia a most megszerzett tapasztalatokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában