Ökölvívás

2 órája

Könyves Eduárd Hajdúszoboszlóig vitte az Unio Box jó hírét

Nagyszerű eredménnyel jelentkeztek a szekszárdiak a Hajdúszoboszlón megrendezett U12-es és serdülő magyar bajnokságról. Az Unio Box Team legújabb tehetsége, Könyves Eduárd bizonyította be az üdülővárosban, hogy milyen kiváló műhelymunka folyik a tolnai vármegyeszékhely komoly múlttal büszkélkedő egyesületénél.

Rónai Gábor

Könyves Eduárd és edzője, Orsós István (a képünkön balról)

Fotó: Beküldött fotó

Halász Gábor boldogan mesélt hírportálunknak a múlt hétvégi sikertörténetről, kiemelve, hogy a fiatalember nagyon komoly munkát tett bele abba, hogy ilyen csillogó ezüstérem kerüljön a nyakába. Az elnök kiemelte Könyves Eduárd edzőjének, Orsós Istvánnak a munkáját, aki nélkül ez az érem nem születhetett volna meg. 

Könyves Eduárd és edzője, Orsós István (a képünkön balról)
Könyves Eduárd és edzője, Orsós István (a képünkön balról)
Fotó: Beküldött fotó

Halász Gábor elmondta, hogy a serdülők 44 kilogrammos súlycsoportjában induló fiatalember erőnyerőként egyből a legjobb nyolc között kezdhetett, ahol egyhangú pontozással győzte le Kolhencz Ádámot, majd az elődöntőben a kaposvári Horváth Dzsúlión lépett túl. A döntőben Burai Adrián vár rá, aki elvitte az első két menetet, így hiába jegyzett nagyszerű találatokat a harmadikban a szekszárdi fiú, a bírák pontozással ellenfelét hozták ki győztesen.

Összességében nagyon szépen csillog ez az ezüstérem, annak tükrében pedig még inkább, hogy Könyves Eduárdnak ez volt az első hivatalos versenye, amin igencsak odatette magát. Edzője, Orsós István azt mondta, folytatják a kemény munkát, mert látják, hogy ennek megvan az eredménye, s ha Eduárd egy évvel tapasztaltabb lesz, jó esélye lesz arra, hogy Szekszárdra hozza a bajnoki címet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában