Kosárlabda

3 órája

A Tarbes a hatodik francia ellenfele lesz a KSC Szekszárdnak

Hatodik francia ellenfelével találkozik nemzetközi kupameccsen a Tarr KSC Szekszárd. Magyar Bianka együttese szerdán a Tarbes Gespe Bigorre gárdáját fogadja.

Rónai Gábor

Magyar Bianka csapatára nem vár könnyű feladat szerda este a Tarbes ellen

Fotó: Makovics Kornel

Az első néhány gondolat a köszöneté. A Tarr KSC vezetése nagyon hálás a klubot amúgy is támogató Beke Ferenc és Szabó Ferenc vállalkozóknak, akik pénzt, időt, energiát nem kímélve segítettek, dolgoztak azon, hogy elkészüljenek a mobilpalánkok, így a szekszárdi lányoknak nem kellett pályaválasztói jogot cserélniük a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával, s szerdán este szintén saját pályájukon fogadhatják a francia Tarbes Gespe Bigorre együttesét a női Európa Kupában. 

Nem működik a szekszárdi városi sportcsarnok mennyezetről leereszthető palánkja, amelyet a hírek szerint már megrendelt a központ vezetése, de amíg megérkezik, jó pár hét eltelik még. Az idő pedig sürgette a Tarr KSC-t, amely lépett, Szabó Gergő ügyvezető elnök bevetette paksi kapcsolatait, a két vállalkozó pedig a szaktudását bocsátotta a klub rendelkezésére. 

Jól néznek ki ezek a mobilpalánkok, amelyeket egy győzelemmel – igaz nem volt egyszerű dolguk a kékeknek – avattak fel Boros Júliáék, akik 96–84-re győzték le a DKKA alakulatát, s most arra készülnek, hogy a Tarbes ellen is sikert ünnepelnek. Az alaphangot mindenesetre megadták maguknak a szekszárdiak, akik a nyitómeccsen történelmi különbségű, 111–34-es diadalt arattak a görög Iraklisz Stihl Thesszaloniki otthonában – talán soha nem is volt ekkora különbségű sikere a Szekszárdnak. 

Nyilván hetvenhét pont nem lesz a felek között szerdán este, de a szekszárdi drukkerek bíznak benne, hogy egyről a kettőre lépnek majd a kedvencek a franciák ellen. A Tarbes 87–60-ra nyert a Movistar Estudiantes ellen, azaz fel kell kötniük a csajoknak azt a bizonyos fehérneműt, ha sikeresek akarnak lenni. A 24,3 év átlagéletkorú francia együttesben öt légiós játszik, a svájci Nancy Fora, a nigériai Musa Murjanatu, az amerikai Roxy Barahman, a szlovák Sivka Ajsa és a kameruni Marina Ewodo. A legjobbjuk egy francia, Camille Droguet, aki 14 pontot, 8 gólpasszt és 5,7 lepattanót tett eddig a közösbe a francia ligában, Musa Murjanatu pedig 13 pontot, 9,7 lepattanót és 2,3 gólpasszt jegyez. Utóbbi a Movistar ellen 15 ponttal és 11 lepattanóval jelentkezett – rá szerdán este nagyon oda kell figyelniük Theodoreán Alexandráéknak. 

A Tarbes 2010-ben francia bajnok volt, emellett hatszor nyert ezüstérmet és háromszor a francia kupát is hazavihette. A nemzetközi színtéren is jól cseng a csapat neve, amely 1996-ban megnyerte a Ronchetti Kupát, s az elmúlt tizenkét évben, 2003-tól kezdődően ötször indult az Euroligában, hétszer pedig – mint most is – az Európa Kupában. 

A KSC a Villeneuve d’Ascq, a Basket Lattes Montpellier, a Saint-Amand Hainaut Basket, a Tango Bourges Basquet és a Carolo Basket után a hatodik francia együttessel találkozik európai kupameccsen. 

Női Európa Kupa, G-csoport, a 2. fordulóban. Tarr KSC Szekszárd– Tarbes Gespe Bigorre. Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 18 óra.
A másik mérkőzésen: Irakisz Stihl Thesszaloniki–Movistar Estudiantes, csütörtök, 19.15 óra.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában