Témahét

2 órája

Állatvédelem az iskolában

A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az Állatok Világnapja alkalmából programsorozattal hívta fel tanulói figyelmét az állatok védelmének fontosságára.

Balogh Éva

A projektet a 3. a osztályos tanulók rádiós műsora nyitotta meg, mely során a gyerekek előadásában tanulótársaik is megtudhatták, hogy az Állatok Világnapját minden év október 4-én, Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napján ünnepeljük. Az ünnep célja, hogy az ember és az állatok közötti barátságot erősítse, és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. Ehhez kapcsolódóan az iskola adott helyet a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett szakmai rendezvénynek is, ahol a pedagógusok az állatvédelem-pedagógia lehetőségeivel, a kutyás terápia sokszínűségével és a nyúlasszisztáció jógyakorlatával ismerkedhettek meg. 

állatok világnapja
A terápiás kutya bemutató mindig nagy siker a gyerekek körében (fotó: beküldött)

Ezen a napon került sor a Tamási Állatvédő Egyesület támogatására meghirdetett gyűjtés lezárására és az összegyűlt adományok átadására is. A tanulók, szüleik és a pedagógusok aktivitásának köszönhetően több hónapra elegendő élelmet adhattunk át a mentett állatok javára. 

Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták (James Herriot) 

A rendezvény-sorozatot a gyerekek rajz- és plakátkészítő versenyének eredmény-hirdetése, valamint a Tamási Rendőrkapitányság előadóinak állatvédelemről és felelős állattartás szabályairól szóló előadása zárta. ÖKO-Iskolaként pedagógiai munkákban hisszük, hogy a természetet szerető és kedvelő, felelős állattartók válnak tanulóinkból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában