Karate

2 órája

Hefner Zsófia komoly mélypontról kapaszkodott fel a vb-dobogóra (videóval)

Két évvel ezelőtt mélypontra jutott a karrierje. Edzői azonban nem engedték el Hefner Zsófia kezét.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Hefner Zsófia történelmet írt Olaszországban. A Bátaszék SE tehetséges karatékája a vidéki klubok első vb-érmét szerezte meg Jesolóban a WKF Korosztályos Világbajnokságon, miután a helyosztón nagy fölénnyel, 11:3-ra legyőzte a portugál bajnokot a kadétek 47 kilogrammos súlycsoportjában. 

Hefner Zsófia nagyszerűen teljesített a korosztályos világbajnokságon
Hefner Zsófia nagyszerűen teljesített a korosztályos világbajnokságon
Fotó: Beküldött kép

„Amikor a kadét korcsoportba kerültem, akkor már tudtam, hogy kvalifikálni szeretnék egy nagy világeseményre – mondta Hefner Zsófia. – A grúziai Eb-ről még lecsúsztam, de most végre összejött a kijutás. A 2022-es évben volt egy mélypontom, úgy éreztem, hogy kevés vagyok ehhez a kategóriához, hogy kell egy kis szünet, nem éreztem magam elég erősnek, de szerencsére edzőim lebeszéltek és most itt állok egy vb-bronzzal a nyakamban” – tette hozzá. 

„Tiszta fejjel jöttem ki erre a világbajnokságra, amelynek úgy vágtam neki, hogy mindent meg akarok tenni a bátaszéki csapatért és a magyar válogatottért. Jó erőben, jó formában éreztem magam, s úgy gondoltam, ebből akár egy érem is kisülhet. A helyosztón mindent meg akartam tenni, hogy meglegyen a bronz, végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült” – fogalmazott Hefner Zsófia, aki a magyar karatesport hatodik WKF-érmét szerezte Jesolóban. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában