A hagyomány és a barátság egyesült a szüreti forgatagban (videó)

Decs szüreti napján nem csak a táncosok ropták a Kossuth utcán, hanem egy fontos megállapodás is köttetett: a nagymácsédi delegációval testvértelepülési szerződést írtak alá. A színes felvonulást ünnepi műsorok és a hagyományőrző együttesek fellépése koronázta meg, este pedig a Szüreti bál várta a mulatozókat.

Balogh Éva

A színes felvonulást ünnepi műsorok és a hagyományőrző együttesek fellépése koronázta meg.

Fotó: Balogh Éva

Ahogy a szüreti menet elindult a Faluház előtt, a bíró és bíróné – Fazekas Attila és Bodó Judit – vezetésével, a Kossuth Lajos utcán hömpölygő tömeg is belevetette magát a mulatságba. A táncosok, díszes viseletekben, vidám karikázót jártak a falu központjában, a zenekar húzta a talpalávalót. 

A nap fénypontját azonban nem csak a mulatság adta. Decs polgármestere, Heberling Tibor bejelentette, hogy a Nagymácséd testvértelepülésről érkező vendégek – a szlovák delegáció – hivatalosan is baráti megállapodást írnak alá a faluházban. Így a vidám szüreti menet nem csak a múlt hagyományait elevenítette fel, de egy új, nemzetközi barátságot is megalapozott.

A felvonulásban persze nem csak a polgármestereké volt a főszerep, hanem a fellépő csoportoké is. A Bátaszéki Felvidék Táncegyüttes, a Csillagrózsa Néptáncegyüttes, a Gyöngyösbokréta, a Decsi Hagyományőrző Férfikórus, iskolások és óvodás csoportok, mind-mind beleadták a szívüket-lelküket a fellépésekbe. Jó mulatság volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában