Megszólaltak az életmentő rendőrök: „Ezért választottuk ezt a hivatást“ (videóval)

Amint azt korábban megírtuk: október 6-án este a Szekszárdi Rendőrkapitányság két munkatársa, Tornóczki Attila és Bognár Zsolt körzeti megbízottak mentették meg egy eltűnt 81 éves férfi életét, miután megérzésük nyomán visszatértek egy füves területre, ahol korábban látták a város szélén gyalogló férfit. Az idős férfi órák óta egy árokban feküdt, kitéve az éjszakai hidegnek. Az életmentő rendőrök segítsége nélkül tragédia is történhetett volna.

Bencze Péter

A történet október 6-án, vasárnap délután kezdődött, amikor egy szekszárdi család kétségbeesve kérte a rendőrség segítségét. 81 éves rokonuk kora délután elhagyta otthonát, de azóta nem találták. Tornóczki Attila és Bognár Zsolt, azonnal megkezdte az idős férfi keresését. Akkor még nem tudták, hogy hamarosan életmentő rendőrökként kerülnek be a hírekbe.

Az életmentő rendőrök, Tornóczki Attila (jobbra) és társa, Bognár Zsolt, a helyet mutatják, ahol megtalálták a bajba került idős férfit.
Az életmentő rendőrök, Tornóczki Attila (jobbra) és társa, Bognár Zsolt, a helyet mutatják, ahol megtalálták a bajba került idős férfit.
Fotó: Mártonfai Dénes

„Délután éppen Szekszárdról Medinára tartottunk, amikor a város szélén megláttunk egy férfit, aki a szalagkorlát mellett sétált. Látszólag minden rendben volt vele, szabályosan közlekedett, és nem keltett gyanút” – mesélte portálunknak Tornóczki Attila. Bognár Zsolt hozzátette: „Nem gondoltuk, hogy baj lehet, hiszen a meleg őszi napon sokan sétálnak. Mégis, valami furcsa volt a helyzetben, amit akkor még nem tudtunk megfogalmazni.”

Bejött az életmentő rendőrök megérzése

Amikor az esti órákban, fél tizenegy után kapták a riasztást, és megtudták, hogy egy idős férfi tűnt el, mindketten azonnal arra a gyalogosra gondoltak, akit délután láttak.

Azonnal tudtuk, hogy ez az idős úr a város másik részéből tűnt el, biztosak voltunk abban, hogy őt láthattuk néhány órával korábban.

 – magyarázta Bognár Zsolt. A két rendőr gyorsan visszatért a füves területre, és alig tíz perc keresés után megtalálták az idős férfit. A bokros területen, egy árokban feküdt, átfázva, de eszméleténél volt.

„Amikor rátaláltunk, nagyon fázott, de szerencsére tudott beszélni velünk. Kisegítettük az árokból, betakargattuk, és azonnal hívtuk a mentőket” – mondta Tornóczki Attila. A mentősök hamar megérkeztek, és az idős férfit kórházba szállították, ahol megfigyelés alatt tartották, de a gyors rendőri beavatkozásnak köszönhetően nem történt nagyobb baj.

„Ezért választottuk ezt a hivatást”

A Szekszárdi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja számára ez az eset különösen emlékezetes marad.

Az ember mindennap azért indul el a szolgálatba, hogy segítsen másokon, de amikor tényleg sikerül életet menteni, az minden fáradtságot megér

 – nyilatkozta portálunknak Bognár Zsolt.

Az idős férfi családja a rendőröknek és a mentőszolgálatnak is köszönetet mondott. A gyors beavatkozás nélkül az éjszakai hideg végzetes lehetett volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában