Kölesden alakuló ülést tartott a testület (videó)

A vármegyei közgyűlés tagjai találkozót adtak egymásnak Kölesden. Itt tartotta alakuló ülését a testület. A résztevők elnököt és három alelnököt választottak. Egy bibliai idézet Orbán Attila, az új vezető vezérfonala.

Szeri Árpád

Megtartotta alakuló ülését Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése. A rendezvénynek pénteken délután adott otthont Kölesden a Kismegyeháza. Titkos szavazás eredményeként 2024. október 11-i dátummal Orbán Attila lett Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke. 

Tolna vármegye új vezetése (balról jobbra): Vizin Balázs, Orbán Attila, Biró Marcell és Zsikó Zoltán
(Fotó: Makovics Kornél)

Az államtitkár köszöntötte a vármegye alakuló ülését

Az ülésen részt vett és köszöntőt mondott Potápi Árpád János államtitkár, országgyűlési képviselő. Napirend előtt dr. Fenyőházi Elemér, a Területi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a június 9-i önkormányzati választások Tolna vármegyei eredményéről. A leadott szavazatok alapján a tizenöt tagú vármegyei önkormányzatban a Fidesz-KDNP tizenegy, a Mi Hazánk Mozgalom kettő, a Demokratikus Koalíció egy és a Momentum Mozgalom ugyancsak egy mandátumot szerzett.

Öt esztendőre szól a mandátum

A Szavazatszámláló Bizottság megválasztására után zajlott le a közgyűlés elnökének megválasztása. A titkos szavazás eredményeként 2024. október 11-i dátummal Orbán Attila lett Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke. Mandátuma öt esztendőre szól. Miután esküt tett, illetményét a közgyűlés havi bruttó 1 millió 170 ezer forintban állapította meg. Ehhez járul havi bruttó 175 ezer 500 forint költségtérítés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában