Látogatás

10 órája

Tokió olimpikonja lepte meg a DOVASE fiatal atlétáit

A dombóvári klubban nevelkedett Vindics-Tóth Lili Anna látogatta meg a helyi atlétikai egyesület növendékeit. A 2021-es tokiói olimpián szereplő középtávfutót férje, a szintén atléta Vindics Balázs is elkísérte.

Teol.hu

Hatalmas meglepetés érte a Szuhay Sportcentrumban készülő atlétapalántákat a hétfő délutáni edzésen, amin egyszer csak megjelent a DOVASE-ben nevelkedett Vindics-Tóth Lili Anna férjével, a szintén kiváló atléta Vindics Balázzsal. A vendégeket a kezdeti megdöbbenés után megrohamozták a gyerekek, készültek a szelfik, a közös fotók, a két sportoló megállás nélkül osztotta az aláírásokat: kinek lapra, kinek a dombóvári klub címerét viselő narancssárga pólóra.

Készültek a szelfik Vindics-Tóth Lili Anna olimpikonnal
Készültek a szelfik Vindics-Tóth Lili Anna olimpikonnal 
Forrás: DOVASE

Fazekas Gáspár egykori tanítványa sűrű hetek után látogatott haza szülővárosába, nemrég Brassóban 4:37,7-es országos csúcsot futott egy mérföldön. A hétvégi versenyek mellett hétköznap sok katonai elfoglaltsága is volt, de a Magyar Honvédség Sportszázad szakaszvezetője kiállta az erőpróbákat. 

Vindics-Tóth Lili Anna 3000 méter akadályfutásban szerepelt a 2021-re halasztott tokiói olimpiára, az idei párizsi játékokra azonban nem tudott kijutni. A Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, a kudarc által ismét rájött arra, hogy még mindig nagyon szeret futni, ezért – szakítva eddigi edzőjével, Berkovics Imrével – egy külföldi csoporthoz szeretne csatlakozni. A közeljövőben Spanyolországba utazik, hogy egy mezeifutó-sorozat két versenyén áll rajthoz, ami után eldöntheti, a lehetőségek közül melyiket választja. A Teol.hu és a Tolnai Népújság szavazásán a 2023-as év női sportolójának megválasztott 26 esztendős atléta a következő években egyetlen versenyszámra szeretne koncentrálni és 10 ezer méteren nagyot alkotni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában