folklórfesztivál

2018.05.04. 18:30

Kirgizek között táncolt a Bartina

Szeri Árpád, fotó (archív): Makovics Kornél

„Kirgizisztán kiterjedt kulturális és művészeti élettel rendelkezik, melynek elsődleges formája a népi kultúra és hagyományápolás, igen kiváló kapcsolatot ápol több magyarországi néptánccsoporttal, erről tesz tanúbizonyságot az is, hogy 2018 nyarán a szekszárdi Bartina néptáncegyüttes is látogatást tesz az országban” – olvasható a Wikipediában.

Az internetes lexikon legfeljebb annyiban igazítható ki, hogy a Bartina már most, április végén ott volt a Kirgiz Köztársaság fővárosában. A közel milliós Biskek ugyanis első alkalommal adott otthont nemzetközi gyermek folklórfesztiválnak, melyre India, Kazahsztán, Olaszország, Oroszország és Törökország mellett Magyarország is meghívást kapott. Hazánk színeit, Matókné Kapási Julianna vezetésével a Bartina több korosztályból összeállított csapata képviselte tizenhat táncossal. Velük négy zenész és négy kísérő utazott a hegyvidékes közép-ázsiai országba.

A legnagyobb közösségi portálon már számos fotó is megtekinthető a szekszárdiak kirgizisztáni vendégszerepléséről, valamint arról a színes kavalkádról, mely a Nariste nevű, mintegy kétszáz táncost fogadó rendezvény sajátja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában