Kék hírek, bulvár

2012.02.10. 17:49

Három szociális intézmény is korszerűbbé válhat

Három intézményének jelentős átalakítását, korszerűsítését tervezi Szekszárd önkormányzata.

Sz. Á.

Az összességében közel 270 millió forint értékű munka a tervek szerint sikeres pályázatok révén valósulhat meg.

Az érintett létesítmények közé tartozik a Családok Átmeneti Otthona. Ennek befogadó képessége húsz személyről huszonháromra bővül. Ehhez szükség van a kihasználatlan terek beépítésére, lakószobák kialakítására, konyhai egységek, vizes blokkok és közösségi helyek létrehozására. A projektváltozat bruttó beruházási összköltsége 80 millió forint.

A következő intézmény a Hajléktalan Gondozási Központ, melynek földszintjén megvalósul az akadálymentesítés. Vizesblokk várja majd a mozgáskorlátozottakat is, akik bejutását rámpa segíti. Szükség van a határos ingatlan megvásárlása: ezen a területen csak női ügyfelek befogadására alkalmas épület emelkedne. A költség valamivel több, mint 91 millió forint.

A Kadarka utcai Idősek Otthona esetében pedig a régi épületben tetőfelújítás, nyílászáró csere, homlokzati hőszigetelés, vizesblokk felújítás, teljes fűtés- és melegvíz-ellátás korszerűsítés, valamint villámhárító rendszer kiépítése történne meg. A bruttó beruházási összköltség meghaladja a 95 millió forintot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!