Közélet

2014.01.25. 12:08

A kórház főigazgatója reagált a panaszokra

Fáznak a kórtermekben a betegek, a mammográfiai szűrőbusz mellett a vizsgálatra váróknak kint kell várakozniuk ülőhely nélkül - panaszolták olvasóink.

H. E.

Fáznak a kórtermekben – panaszolta egy olvasónk, aki napok óta a Tolna Megyei Balassa János Kórházban fekszik. Mint mondta, két pizsamában, két paplan alatt dideregnek, és többen megfáztak, vagy ezt megelőzendően saját felelősségükre hazamentek. – Amit a gyógyítással segítenek, az a hideg miatt rosszabbodik – summázta véleményét a hölgy, aki úgy véli, a kórház a nagy adósságai miatt takarékoskodik ily módon.

Megkeresésünkre dr. Muth Lajos főigazgató elmondta, hogy a kórház fűtését automata rendszer irányítja, a korlátozásra pedig nem adtak ki utasítást. Feléjük nem érkezett panasz a hőmérséklet kapcsán, de amennyiben ilyen észrevétellel találkoznának, úgy ellenőriznék a fűtőrendszert, és megtennék a szükséges intézkedéseket.

További kifogás is érkezett lapunkhoz a megyei kórházzal kapcsolatban. Többen azt nehezményezték, hogy mivel a mammográfiai vizsgálatot egy szűrőbuszban végzik az intézmény épülete mellett, kint kell várakozniuk ülőhely nélkül, az időjárás kegyeire bízva. Dr. Muth Lajos erre reagálva azt válaszolta, hogy a rendelőintézet néhány méterre van a szűrőbusztól, a fűtött, kulturált várakozás lehetősége ott biztosított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!