Közélet

2011.04.20. 12:44

Amerikaifoci: ön is kipróbálhatja Szekszárdon

Címkék#Szekszárd

Első alkalommal rendez tornát a Szekszárdi Bad Bones amerikaifoci egyesület szombaton a városi sportcsarnokban.

TEOL

A rendezvényen négy csapat vesz részt. Elfogadta a meghívást a Dabas Sparks, az Isaszeg Pirates és a Dunakanyar Pitbull együttese, így velük szállhat harcba a rendező gárda, az I. Szekszárdi Aréna Kupáért. A trófea egyébként a magyar amerikaifoci Szövetség hivatalos kupájának a másolata. A program 9 órakor kezdődik az alapszakasz mérkőzéseivel, majd délután a rájátszással folytatják a csapatok. A helyszínen két szakkommentátor, délelőtt Szűcs Norbert a „Rosszcsontok” egykori edzője, délután pedig dr. Varga Levente, a Pécs Gringos (első osztályú csapat) volt irányítója és elnöke értékeli a látottakat.

A szünetekben sem hagyják unatkozni a szervezők az érdeklődőket: a csapat pomponlányai (cheerleaderei) és az Iberican Táncegyesület igazi amerikaifoci hangulatot varázsol majd a terembe. Akit érdekel, az a hosszabb szünetben magára ölthet egy eredeti amerikai focifelszerelést, fényképezkedhet benne, vagy akár ki is próbálhatja milyen érzés ütközni egy védőjátékossal. A rendezvény nem titkolt célja, hogy minél több fiatal körében népszerűsítse az amerikai focit, illetve csábítsa sportolásra őket.

A Szekszárdi Bad Bones AFC már több, a sportot promotáló rendezvényen megjelent, önálló tornára azonban eddig még nem volt lehetőségük. Ezúttal a városi önkormányzat humán bizottságának és a sportcsarnok támogatásának köszönhetően megvalósult ez az álmuk is. A résztvevő csapatok nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, így a szervezők mindenképpen kemény meccsekre számítanak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!