Közélet

2013.06.14. 14:51

Az idősekről gondoskodik a szociális központ

Címkék#Szekszárd

A megyeszékhelyen a szociális alapszolgáltatás feladatait – étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása – a Szekszárdi Szociális Központ látja el.

TEOL/V.M.

A központ előző évi munkájáról szóló beszámoló szerint a szociális étkezést csak a megyeszékhelyen biztosítják, igény szerint az év minden napján. Az elmúlt évben 384 fő vette igénybe rendszeresen a szolgáltatást. A házi segítségnyújtás keretében azokról gondoskodnak, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek.

Tavaly 105-en igényelték ezt a fajta gondoskodást. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 24 órás felügyeletet biztosít azok számára, akiknek ezt koruk, illetve egészségi állapotuk indokolja. 2012-ben 90 készülékkel működött a megyeszékhelyen a jelzőrendszer. Az idősek nappali ellátását négy idősek klubja szolgálja, ezek tavaly 119 fő részvételével működtek.

A szociális központ szakellátási feladata az idősek gondozó otthoni ellátása. Ápolást-gondozást nyújtó intézmény a megyeszékhelyen a Dr. Kelemen József Idősek Otthona, amely 113 fős férőhellyel, telt házzal működik. Az intézmény iránti érdeklődés továbbra is igen nagy, az elhelyezésre várakozók száma jelenleg 78 fő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!