Közélet

2012.03.14. 12:22

Hamarosan kiderül, ki látja el az orvosi ügyeletet

Március végére kiderül, melyik cég nyeri a közbeszerzési eljárást, s működteti a jövőben a központi orvosi ügyeleti ellátást a Dombóvári Kistérségben.

R. T.

Három cég adott ajánlatot, közülük kerül ki a nyertes - mondta el hírportálunknak Pintér Szilárd, a Dombóvár és Környéke Kistérségi Társulás elnöke.

Hozzátette, a Társulási Tanács kedd délutáni ülésén a polgármesterek tájékoztatást kaptak arról is, hogy a Tolnai Hármas Összefogás Nonprofit Kft. hogyan, milyen módon szűnik meg, s alakul át.

- Határidőre megtörténik az átalakulás, de azt is nyomon kell követnünk, hogy a Leader programhoz hasonló pályázati rendszerhez miként csatlakozhatnak a falvak, hiszen a Leader pályázataiból szinte minden településnek sikerült valamit létrehoznia - mondta Pintér Szilárd.

Amellett kiemelte, a tanács tagjai eldöntötték azt is, ki kapja az idén az Év Kistérségi Rendőre elismerést, ám a díj átadásáig a rendőr neve tiktos marad.

A kistérségi társulás működésével kapcsolatos napirendről azt mondta, egyelőre csak ez év végéig látható előre biztosan a társulás működése, ugyanis 2013-tól más rendszert hoznak az új törvények.

- Abban biztos vagyok, hogy a települések polgármesterei szeretnék, hogy valamilyen társulási forma január elseje után is létrejöjjön, mivel érdekükben áll.

A dombóvári Tourinform Iroda működése csak április végéig biztosított, itt is fennál a hogyan tovább kérdése. Áprilisig még újra kell tárgyalnunk, hogy milyen módon működhet tovább, mivel a költségvetésünkben csak áprilisig szerepel az iroda működése. A polgármestereknek kell eldönteniük, áldoznak e a fennmaradására, vagy sem - mondta Pintér Szilárd.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!