Közélet

2014.05.03. 09:33

Nem kell mindenféle célra ivóvizet használni!

Nem kell minden háztartási vízigényt ivóvíz minőségű vízzel megoldani, bizonyos célokra teljesen megfelel a gyűjtött esővíz is.

Gy. M.

Többek között erről is szó volt a Szekszárdi Klímakör legutóbbi munkacsoport-megbeszélésén. Baka György, a klímakör működését koordináló Zöldtárs Alapítvány elnöke érdeklődésünkre elmondta, a megbeszélésen felidézte dr. Országh József korábbi előadását, amelyben a professzor szólt az úgynevezett alomszékről. Ez első hallásra sokakat megmosolyogtat, pedig nem egy udvari árnyékszékhez, sokkal inkább egy angol WC-hez hasonlít, több szempontból is hasznos, s nagyon környezetbarát.

Szóba került, hogy az önkormányzat által biztosított klímaalap felhasználásával kapcsolatban a Zöldtárs Alapítvány rövidesen pályázati felhívást tesz közzé, amely az energia- és hulladékgazdálkodást, a kerékpáros közlekedést, a környezeti nevelést érinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!