Közélet

2012.08.26. 09:34

Remek gyógyír lesz a mozgásszervi panaszokra

A tervezett ütemben halad a Gyógyászati Központ építése, az épület már szerkezetkész.

V. T.

Az új szárny mind fizikailag, mind funkciójában szervesen kapcsolódik a szomszédos központi rendelőintézettel.

A mostani bővítés során egy olyan komplexum jön létre, amely gyógyászati célokat szolgál. Az új szárnyban elsősorban mozgásszervi betegségek gyógyítására nyílik lehetőség, itt kap helyet a fürdő, amely a kiváló adottságú gyógyvíz hasznosítására épül.

Ebben az épületrészben több mozgásszervi, reumatológiai kezelés is elérhetővé válik: vízben történő gyógytorna, súlyfürdő, iszapkezelés, egyéni kádas kezelés (tangentor) kap itt helyet, de meglévő ellátások, így a fizikoterápia, a reumatológia is ide kerül át.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jövőre elkészül az új gyógyfürdő Fotó: Kiss Albert
[/caption]
A rendelések átcsoportosítása néhány elavult épület kiváltását, vele együtt a városvezetés egészségügyi ellátás fejlesztését célzó programjának megvalósulását is szolgálja majd.

A beruházó az önkormányzati tulajdonban lévő Paksi Ipari Park Kft., amely saját forrásból valósítja meg a gyógyászati központot. A kivitelező STRABAG-MML Kft. a tervek szerint márciusban adja át a kész létesítményt, amely a próbaüzemet követőn 2013 májusában, júniusában nyithatja meg kapuit. Az ott hasznosított minősített gyógyvíz a próbafürdetés tanúsága szerint a mozgásszervi panaszokra igen jó, és hosszú hatású, ami közel egy esztendő múlva már a paksi és környékbeli emberek gyógyulását szolgálhatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!