Közélet

2012.10.31. 16:57

Továbbképzés orvosoknak

A kardiológia és a reumatológia szerepe az onkológiában címmel tartották meg a héten a Balassa János megyei kórházban az akkreditált orvosi képzés októberi előadásait.

V. M.

Mint azt a képzés főszervezőjétől, dr. Al-Farhat Yousuf belgyógyász-onkológus főorvostól megtudtuk, a képzés célja, hogy a résztvevők áttekintést kapjanak a daganatos betegségek epidemiológiájáról, korszerű diagnosztikájáról, valamint a komplex kezelések legújabb nemzetközi szintű eredményeiről, lehetőségeiről.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Al-Farhat Yousuf
[/caption]
A résztvevőknek lehetősége van a megyében és a régióban onkológiai ellátást végző szakemberekkel való személyes tapasztalatcserére és konzultációra a daganatos betegek magas szintű ellátásának biztosítása érdekében.

A kórház kultúrtermében tartott továbbképzésen, amelyen házi- és szakorvosok egyaránt részt vettek, az első előadást dr. Al-Farhat Yousuf tartotta A hormon terápia helye az onkológiában címmel.

Dr. Auth Péter onkológus szakorvos a kardiotoxicus onkológiai kezelésekről, dr. Józan-Jilling Mihály egyetemi docens, kardiológus főorvos A kardiológus, mint az onko-team tagja címmel, dr. Homoki Éva reumatológus szakorvos pedig Az onkológiai kezelés kockázata a reumatológus szemszögéből címmel tartott előadást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!