Közélet

2012.02.07. 18:18

Uszályokat rendeltek a paksi atomerőműhöz

Zavartalanul termeli az áramot a paksi atomerőmű. A hideg miatt szükséges óvintézkedéseket megtették.

V. T.

Megtették a szükséges intézkedéseket a paksi atomerőműben annak érdekében, hogy a rendkívüli hideg és havazás, valamint a Duna jegesedése ellenére is zavartalan legyen az áramtermelés. Az erőmű hideg vizes csatornájához két uszályt rendeltek azzal a céllal, hogy megakadályozzák a jégtorlasz kialakulását.

Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, a csatornánál lévő uszadékfogó elé állítják az uszályokat, amelyek várhatóan egy napon belül megérkeznek, így gátolják meg a jégtáblák feltorlódását a csatorna bejáratánál. Attól nem kell tartani, hogy befagy a csatorna, hiszen két helyen is visszaforgatják a hűtéshez használt vizet a melegvizes csatornából.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Mittler István kommunikációs szóvivó a csatornánál Fotó: V. T.
[/caption]
A PA Zrt. kommunikációs igazgatója úgy tájékoztatott, hogy nincs rendkívüli helyzet a paksi atomerőműben mind a négy blokk maximális teljesítménnyel, biztonságosan működik.

A teljes írást, további érdekességekkel elolvashatja a Tolnai Népújság február 7-i, keddi számában! Keresse az újságárusoknál, vagy fizesse elő! Részletek itt! Kérje ingyenes próbaszámunkat: itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!