Sport

2016.04.07. 15:26

Nem osztott, nem szorzott a Vasas elleni meccs

A Bonyhádi KSE a számára tétnélküli meccsen 95–76-os vereséget szenvedett a Vasas Akadémiától. Rutkai Péter együttese a 9-16. helyért vívott csata első körében a Vásárhelyi Kosársulival találkozik majd.

B. S.

Metal-Work Bonyhádi KSE már tét nélkül utazott a fővárosba a Vasas Akadémia elleni utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére. Rutkai Péter együttese a Nyugati-csoport ötödik helyéről győzelemmel és vereséggel sem tudott volna elmozdulni.

„Több meghatározó játékos is kihagyta a Vasas elleni találkozót sérülés, illetve biztonsági okok miatt. Pavlik és Adebayo el sem utazott velünk, míg Kovács Balázs bemelegítésen részt vett, de mindenki jobbnak látta, ha nem kockáztatjuk meg, hogy nagyobb probléma legyen” – nyilatkozta lapunknak a bonyhádiak vezetőedzője. Ezzel olyan fiatalok kaptak lehetőséget az első csapatban, akikre a szezon során kiegészítő szerep hárult.

A mérkőzés elején azért a rutinosabb játékosok voltak a pályán, akik sokáig partiban voltak a fővárosiakkal. Sőt, a nagyszünetre még 47–44-gyel mehetett pihenni a völgységi gárda, de a harmadik negyed közepén jöhettek a fiatalok.

„A második félidőben elfáradtak a kezdőjátékosok, beszálltak a meccsbe a fiatalok, akik jól szálltak be, de ez a 19 pontos vereség reális. Az pozitívum, hogy a küzdőszellemet át tudták menteni az előző mérkőzésből” – mondta.

A bonyhádiak a Keleti-csoport 8. helyezettjével, a Vásárhelyi Kosársulival játszik a 9-16. helyért. Az első mérkőzést április 15-én Hódmezővásárhelyen játsszák, egy héttel később pedig Bonyhádon találkoznak a felek.

„Hazai pályán a kupában már játszottunk ellenük idén, akkor 85–78-ra legyőztük őket. Tavaly még a bajnoki elődöntőben kerültünk össze velük, úgyhogy ez az összecsapás most más közegben, más célokért fog menni. Szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, és megszerezni a 9. helyet a bajnokságban” – zárta a vezetőedző.

NB I/B, Nyugati-csoport, záróforduló
Vasas Akadémia–Metal-Work Bonyhádi KSE 95–76 (25–22, 19–25, 25–11, 26–18). V: Válé, Balogh Gy., Gaál I. Bonyhádi KSE: Jilling 19/9, Hegedűs 6, Baki, Papp P. 9/6, Tömösváry 20/3. Cserék: Somogyfoki 11/3, Gébert Z. 3/3, Fetzer 6/6, Juhász G., Pechár 2, Szavai. Vezetőedző: Rutkai Péter.

Az alapszakasz végeredményét ide kattintva tekintheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!