Kérdések

2 órája

Mit tudhatunk eddig Magyar Péter mentelmi ügyéről? (videó)

A legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte, miután nyomozás indult ellene a „diszkóbotrány” néven elhíresült mulatozásával összefüggésben, amikor elvette és a Dunába dobta egy férfi telefonját.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője érkezik a párt sajtótájékoztatójára Strasbourgban 2024. július 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Az egész hazai sajtót bejárták azok a felvételek, amelyeken az látható, hogy Magyar Péter az Ötkertben lányok lába között mászik, majd pedig biztonsági őrök a nyakánál fogva vezetik ki a botrányos viselkedése miatt a szórakozóhelyről. Azonban ennek a júniusi éjszakának ezzel még nincsen vége.

A Magyar Nemzetnek is nyilatkozott korábban az a férfi, aki azt állítja, hogy az ominózus estén Magyar Péter többször megütötte, elvette a telefonját, majd a Dunába hajította azt. Az üggyel összefüggésben szinte azonnal nyomozás indult, a legfőbb ügyész pedig múlt héten kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője a Magyar Nemzetet most arról tájékoztatta, hogy a legfőbb ügyész az Európai Parlamenthez fordult Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztése érdekében, hiszen a Központi Nyomozó Főügyészség előtt lopás bűncselekménye miatt folyamatban van egy eljárás. Ahhoz pedig, hogy az esetleges további intézkedéseket le lehessen folytatni a képviselővel szemben, szükséges a mentelmi jog felfüggesztése.

Az ügy további érdekessége, hogy Magyar Péter még a kampányidőszakban többször is elmondta, hogy ha hatalomra kerül, el fogja törölni a mentelmi jogot, most pedig már a közösségi oldalán is egyértelművé tette, hogy élni kíván a mentelmi jogával vagy legalábbis feltételekhez köti, hogy lemondjon róla. 

A Magyar Nemzet egyébként többször is kérdezte az ügyben a politikust, ő azonban sem arra nem volt hajlandó válaszolni, hogy bedobta-e a szóban forgó telefont a Dunába, sem arra, hogy továbbra is megkívánja-e szüntetni a mentelmi jogot.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint nagy esély van arra, hogy Magyar Péter mentelmi jogát nem függesztik fel. Az alkotmányjogász szerint előfordulhat, hogy az Európai Néppárt, azért, hogy Magyarország politikájába ilyen módon is beleavatkozzon, meg fogja védni Magyar Pétert.

Tehát a szakmai érvek és a politikai akarat ütközik most egymással és minden arra mutat, hogy a politikai érdekek felül tudnak emelkedni a szakmai érveken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában