Hirdetés

2024.06.18. 12:16

Hogyan utazzunk biztonságosan nyáron autóval?

Egy 2023-as felmérés szerint a megkérdezett magyar autósok 95,5%-a inkább autóval utazik nyaralni, mint bármilyen egyéb járművel, beleértve a vonatot, buszt, sőt, repülőt. Valóban sok előnnyel jár, ha autóval indulunk a pihentető kikapcsolódást nyújtó nyaralásra, ilyen lehet az utazási költségek csökkentése, a kényelem és az, hogy az üdülés helyszínén nem szükséges autót bérelni. Ahhoz, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket, muszáj kellő figyelmet fordítani a tervezésre és a jármű műszaki felkészítésére. Cikkünkben ehhez adunk hasznos tanácsokat!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Ezzel az 5 lépéssel készülj fel a nyári autós utakra

Ha te sem szeretnéd, hogy a kellemes nyaralásból tortúra váljon egy váratlan durrdefekt, motorhiba vagy egyéb műszaki probléma miatt, akkor kövesd az alábbi tippeket.

Indulás előtt vidd el autódat műszaki vizsgára!

Legyen szó belföldi vagy külföldi autós utazásról, a műszaki felkészítés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy biztonsággal vághass útnak. Ilyenkor az autószerelő szakemberek speciális analitikai eszközök és szoftverek segítségével mérik fel az autó állapotát. Amennyiben az alapos inspekció során hibát találnak – például egy kopott féktárcsát, hibás abroncsot vagy eldugult motorolajszűrőt – azt indulás előtt megjavítják.

Tervezd meg pontosan az útvonalat

Hosszabb utak esetén indulás előtt alaposan tervezd meg az utat! Előfordulhat, hogy egy előre nem látható esemény miatt más úton kell menni, így célszerű alternatívákkal is készülni. Javasoljuk, különösen, ha gyerekekkel utazol, hogy előre keresd ki a megfelelő pihenőhelyeket. Tartsd szem előtt a „2 órás szabályt” csecsemők esetén, mely szerint egy csecsemőnek nem szabad napi 120 percnél többet egy autó ülésben ülni. Ilyen esetekben, értelemszerűen hosszabb utak esetén több és hosszabb megállóval szükséges számolni.

Legyen biztonsági felszerelés az autóban!

Hosszú autós útra készülsz? Akkor ne feledkezz meg a KRESZ által előírtak mellett további felszerelésekről gondoskodni. Ilyen lehet például egy kisgyerekes család számára:

●    ivóvíz és nasi az útra,
●    gyerekjátékok, mesekönyv, hosszabb utak esetén akár mesefilm egy tableten,
●    gyógyszerkészlet (fájdalomcsillapító, hányingercsillapító, allergia gyógyszer, sebtapasz és egyéb szükséges készítmények)
●    meleg ruha, takaró és párna (nagyon hasznos lehet, ha lerobban este az autó, és a gyerekek szeretnének pihenni, míg megérkezik az autómentő),
●    töltő adapter és külső akkumulátor.

Forrás: freepik.com

Használj évszaknak megfelelő abroncsokat!

A biztonságos és üzemanyaghatékony közlekedés érdekében elengedhetetlen, hogy az évszaknak megfelelő abroncsok legyenek az autón. Fontos, hogy a nyári autóút előtt gondoskodj a megfelelő abroncsok beszerzéséről és felszereléséről. Ebben segítségedre lehet a Gumi.hu webshop, ahol széles választék, kedvező árak és gyors kiszállítás vár rád!

Tudd, hogy kihez fordulhatsz szükség esetén!

Bár a fenti felkészüléssel jelentősen csökkentheted a kellemetlen események kockázatát, mégis érdemes minden eshetőségre felkészülni. Ennek a legjobb módja, ha előre kikeresel olyan autószerelőket és autómentőket, akikhez fordulhatsz szükség esetén. A legjobb, ha nonstop gumiszerviz és autószerviz szolgáltatásokat választasz, hiszen ezek a nap bármely időszakában rendelkezésre állnak.

Amennyiben nem tervezed elhagyni az országhatárokat, akkor a Gumi Pont Szerviz kiváló választás lehet. A Gumi.hu szervizhálózata az ország több mint 150 pontján érhető el, így egészen biztos megtalálható egy állomás belföldi nyaralási célpontod környékén is. Hogy mit nyújt pontosan a Gumi Pont Szerviz? Mutatjuk!

●    Professzionális segítséget akár a nyaralás alatt is.
●    Folyamatos kedvezmények és kedvező szerviz árak.
●    Hozzáértő, tapasztalt és készséges gumiszerelő szakemberek várnak.
●    Nyaralás közben szükséges gumit cserélni? Semmi gond! Online leadhatod a rendelésed és ingyenes szállítással szerezheted be az új gumikat, amennyiben a kiválasztott szervizbe gumicsere szolgáltatást igényelsz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában