Magyarországi Németek

2019.05.02. 08:30

Családfák nyomában jár és a múltat kutatja az egyesület

A Magyarországi Németek Családfakutató Egyesülete a közelmúltban Tolnán, a MAG-Házban tartotta országos taggyűlését és szakmai találkozóját.

Steinbach Zsolt

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Az alkalom kezdeményezője Tófalusiné Ádám Erzsébet, a családfakutató egyesület tolnai tagja volt, a vendéglátó szerepét pedig a Tolnai Városvédő Egyesület (TVE) vállalta magára. A jeles eseményre több, mint nyolcvan egyesületi tag érkezett az ország több pontjáról. A taggyűlés előtt Vajda Tibor, a Tolnai Kulturális Központ igazgatója mutatta be az intézményt. A megjelenteket Baksainé Kenessei Éva, a tolnai képviselő-testület humán bizottságának elnöke és Koleszár Ferencné, a tolnai német nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte.

Koncz Jánosné, a német önkormányzat elnökhelyettese a mözsi népviseletről, Link Judit, a városi könyvtár vezetője, a TVE elnöke Tolna történetéről, Tófalusi Mihályné, a TVE titkára pedig Wittinger Sándor tolnai építész családfájáról referált.

Fellépett a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkara. Délután a résztvevők a mözsi sváb szobát és a helyi templomot látogatták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában