Meleg ebéddel és adományokkal

2019.12.26. 18:30

Több száz embernek segítettek Ancikáék

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

– Rettentő sokan jöttek, köztük nagyon sok gyerek – mondta Molnár Imréné Ancika, az Önzetlenül Segítők Paks Nonprofit Alapítvány vezetője a szervezet napokban tartott étel- és adományosztása kapcsán.

A Segítők Házánál 123 család, vagyis több száz ember részesült támogatásban és meleg ételben. A háztartásoknak 12-13 kilogrammnyi tartós élelmiszerrel tudtak segíteni, a gyerekek kaptak egy-egy új társasjátékot, illetve jó pár használt, de még jó állapotú játék közül is válogathattak.

Emellett hetven zsák ruha, valamint cipők keresték, és találták meg új gazdájukat. Segíteni tudtak mirelit élelmiszerrel is, összesen másfél mázsányit osztottak szét. A csomagokban volt hurka, kolbász, hús és levescsont is.

Ancika és segítői évek óta vendégelik meg karácsony előtt a rászorulókat. Ezúttal 220 liter töltött káposztát főztek, amely az utolsó falatig mind elfogyott. Jótékony tevékenységüket eztán is folytatják, amelyhez szívesen fogadják a felajánlásokat. Ezeket a Domb utcai épületben kedden és csütörtökön délelőttönként lehet leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában