zacskómentes világnap

2021.07.03. 17:11

Hatszáznál is több bevásárlótáskát osztottak szét Szekszárdon

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

Több mint hatszáz, a vásárlói által készített újrahasználható bevásárlótáskát osztott szét a zacskómentes világnap alkalmából szombaton reggel az Öko Spájz hulladékmentes bolt a Zölden Szekszárdon és környékén csoporttal közösen a piac bejáratainál és az üzletben.

A világnapot 2008 óta minden évben július 3-án tartják, amely a környezetünket és egészségünket veszélyeztető műanyag zacskókra próbálja felhívni a figyelmet.

– Akciónk célja az volt, hogy vásárlóinkat hozzászoktassuk a többször használatos termékekhez. Ennek apropóján, a világnapon üzletünkben számos csomagolásmentes terméket lehetett akciósan megvenni – mondta lapunknak az akcióról Ferenczi-Kis Ágnes, a szekszárdi Öko Spájz tulajdonosa.

Hozzátette: a szütyőket újrafelhasznált textilből varrták meg, amelyet támogatásként kaptak. A táskákat anyaguknál fogva évekig használhatjuk, szemben a nejlonszatyrokkal, amelyeket egy alkalom után eldobunk, kezelhetetlen szemétmennyiséget képezve ezzel az egész földön – hangsúlyozta az ökotudatos üzlettulajdonos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában