Felhívás

2023.04.06. 19:00

Várják a nevezéseket a Sárgödör téri nyílt borversenyre

A Paks, Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete borversenyt szervez Paks Sárgödör téri Nyílt Borverseny címmel Pakson a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola ebédlőjében április 15-én, szombaton 14 órakor. A versenyen legjobb eredményt elérő bort választja a bizottság a Paks Sárgödör téri Nyílt Borverseny Zászlós borának.

Ábrahám-Gazsó Rita

Illusztráció: Shutterstock

Fontos tudnivalók a borversennyel kapcsolatban:

A borversenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni: Fehérbor, Ófehér bor, Rose, Sillerbor, Vörösbor, Óvörös bor, Gyümölcsbor kategóriában Othellóval.

Mintaleadás: április 11-től 13-ig (keddtől-csütörtökig) 16 és 19 óra között Kovács Mihály présházában (Sárgödör tér 50.) A mintákhoz üveget és a dugót korlátozott számban tudnak biztosítani. Minden mintából 2 palackot kell az leadni, amely leadás után az Egyesület tulajdonába kerül, azaz a verseny után nem vihető haza. Itt lehet leadni a Duna-menti Települések Borversenyére is a mintákat.  Nevezési díj minden résztvevőnek 500.- Ft/minta, a 3. mintától nincs nevezési díj!

A borbírálat zártkörű, amelyet Font Magdolna, a Soltvadkerti Borlabor tulajdonosa, országos hírű, kiváló borbíró vezetésével az egyesület borbírói végzik.

A bírálat vacsorával zárul, amely szarvaspörkölt lesz burgonyával és savanyúsággal. A rendkívüli gazdasági helyzet miatt a vacsorán jegyváltással lehet részt venni! A jegyeket a minták leadásakor lehet megvásárolni. Bíráknak, szervezőknek a vacsorajegy 2000, nevező tagoknak és aktivistáknak 3000, nem tag nevező vagy nem nevező tag és aktivista kísérőjének 4000, egyéb vendégeknek 5000 forintba kerül. A vacsorán a résztvevők minden bort megkóstolhatnak.

Amint arról nemrég beszámoltunk, a paksi városi borversenyre is várják a mintákat.

További információk és előzetes jelentkezés: Kovács Mihály, telefon: +36/20/3164221.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában