Utazás

2024.06.28. 14:00

Tartanak a nyaralók a Kanári-szigeteki cápától

Szekszárdról idén nyáron a legtöbben Törökországba és Egyiptomba utaznak, de népszerű még Görögország is, valamint a Kanári-szigetek. Az utazást foglalók a közelmúltbeli cápatámadásról érdeklődnek a legtöbbet a Kanári-szigetek és a nyaralás kapcsán.

Brunner Mónika

Kristóf Istvánné szekszárdi utazási iroda vezető-tulajdonos lapunknak elmondta, hogy a legnépszerűbb úticél Szekszárdról még mindig Törökország és Egyiptom, ugyanis az árak tekintetében ebben a két országban lehet a legolcsóbban nyaralni. 

cápa, nyaralás, tenger
Az utazást foglalók a közelmúltbeli cápatámadásról érdeklődnek a legtöbbet a Kanári-szigetek és a nyaralás kapcsán 
Fotó: Shutterstock

Az ár-érték arányban legjobb helyeket keresik

Általában nyolc nap hét éjszakára utaznak a nyaralók, kedvencük a török riviéra, Alanya, Antalya, Side városai. Egyiptomban Hurghada és Safaga a népszerű úticél. Mindkét országban kétszázötvenezer-háromszázötvenezer forintért már többcsillagos, sokszor ötcsillagos szállodák all inclusive ellátással várják a nyaralókat, tette hozzá Kristóf Istvánné. 

Elmondta, hogy Görögország is népszerű úticél, sokan választják a buszos utazást Észak-Görögországba, Paralia és Sarti üdülőfalukba, valamint kedveltek még a görög szigetek is. Idén a Kanári-szigetek is népszerű. 

A cápától félnek 

Kristóf Istvánné az utazások során felmerülő veszélyekről elmondta, hogy a nyaralók már régen nem érdeklődnek a törökországi földrengéssel kapcsolatban, ez számukra már a múlt. A Kanári-szigetekkel kapcsolatban azonban foglalkoztatja őket, hogy idén júniusban egy nagyjából kétméteres cápa közel úszott a partokhoz Telde városának strandján, amellyel riadalmat okozott. 

A Konzuli Szolgálat hivatalos honlapján a következő megjelölésekkel látták el a nálunk népszerű országokat: Törökország: fokozott óvatossággal látogatható ország, kiemelt biztonsági kockázatot rejtő térséggel. Egyiptom: fokozott óvatossággal látogatható ország, utazásra nem javasolt térséggel. Görögország: biztonságos ország. Spanyolország - Kanári-szigetek: biztonságos ország. 

Egyiptom tele van biztonsági erőkkel 

A Konzuli Szolgálat kiemelt információkat is közzétesz az országokról. Az Egyiptomi Arab Köztársaság területére beutazók figyelmét felhívják az izraeli-palesztin háborús helyzetre, az egyiptomi biztonsági erők fokozott jelenlétére a turisztikai látványosságoknál. El kell kerülni a pénteki nagyimák helyszíneit, esetleges szimpátia-tüntetéseket, tartózkodni kell szimpátia-nyilvánításoktól, és nem javasolják az izraeli-egyiptomi határvidék meglátogatását. Törökországgal kapcsolatban ismertetik, hogy az áldozati ünnepre való tekintettel a repülőterek és a belföldi járatok a szokásosnál is zsúfoltabbak, valamint tüntetésekre is lehet számítani. Görögországgal kapcsolatban közlik, hogy erdőtüzek, fokozott tűzveszély van a nyári időszakban az ország egész területén. Spanyolországgal kapcsolatban ismertetik, hogy a spanyol rendvédelmi szervek emelt szintű megelőző és ellenőrző intézkedéseket vezettek be a márciusi moszkvai terrortámadást követően. A nagy forgalmú és különösen a vallásilag kiemelt jelentőségű helyszíneket egy esetleges terrortámadás potenciális célpontjaként kezelik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában