Ekkorát hibázott?

2024.08.29. 15:06

Elképesztő, miért rúgták ki a paksi bolti eladót

Pillanatok alatt tört derékba annak a paksi eladónőnek az élete, aki egy apró hiba miatt veszítette el az állását kedden. Az asszony nem ütötte be az egyik vevő tíz kilogrammnyi cukrának árát a pénztárgépbe. A történet az internetre is felkerült. Vannak, akik szerint kegyetlen dolog volt ezért elbocsátani az alkalmazottat, mások szerint a vevő viselkedett megengedhetetlen módon. És olyan internetezők is akadnak, akik szerint az eladónak kellett volna jobban figyelnie.

Bencze Péter

A történetet a kirúgott nő egyik barátja osztotta meg a Facebookon egy zárt csoportjában. Azt írta, az ismerőse rendkívül nehéz élethelyzetbe került az apró hiba miatt. A bejegyzés megosztója egyúttal dühösen arról is elmélkedik a szövegben, hogy a hasonló esetek is közrejátszanak abban, hogy egyre nehezebb felkészült, lelkiismeretes dolgozókat találni az üzletekbe.

Moscow,,Russia,-,16,May,2017:,Rows,Of,Cash,Desks
A kommentelők véleménye megoszlik arról, helyes volt-e felmondani a hibázó eladónak. Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A kommentelők természetesen nem hagyták szó nélkül a bejegyzést, rengetegen írták le véleményüket az olvasottakról. Volt aki úgy fogalmazott: 

Nehezen akarom elhinni, hogy 10 kilogramm cukorért bocsátotta el a munkáltató. Biztos vagyok abban, hogy volt ennek előzménye.

Egy másik internetező szerint viszont a vevőnek kellett volna szólnia, hogy az eladó nem ütötte be a cukor árát a gépbe. 

Sajnos manapság egyes emberek becsülete pont ennyit ér, tíz kiló cukrot. De néha még kevesebbet. És szerintem a munkáltatónak sem kellene ilyenért elbocsátani, legfeljebb vonja le az ember béréből de ne mondjon fel neki

 – fogalmazott egy olvasó.

Hogy valóban csak a tíz kilogrammnyi cukor ára miatt bocsátották el a nőt, vagy más dolog is közrejátszott a munkáltató döntésében, az a Facebook posztból és a hozzászólásokból nem derül ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában