Ideális társ lehet

2024.08.23. 13:57

Szívszorító történet – gazdit keres Zokni, a házfoglaló kutya

Zokni, egy fiatal és szerető szívű kutya most új otthont keres, miután gazdája lemondott róla. Az eset ismételten rámutat a felelőtlen állattartás súlyos következményeire, ami miatt menhelyek telnek meg gazdátlan állatokkal. Zokni még tanítható, család- és gyerekcentrikus, így ideális társ lehet egy új, szerető otthonban.

Balogh Éva

Zokni, egy fiatal, barátságos kutya most új otthont keres, miután korábbi gazdája kénytelen volt lemondani róla. Az idős hölgy, aki már nem tudott megfelelően gondoskodni Zokniról, levélben kérte a menhelyet, hogy fogadja be a kutyát. 

Zokni
Zokni keresi új, szerető otthonát (Fotó: M. D.)

Ez az eset sajnos nem egyedi, és jól mutatja, milyen súlyos következményei vannak a felelőtlen állattartásnak. Pont az ilyen helyzetek miatt található a menhelyeken több száz gazdátlan állat, akik mind jobb sorsra érdemesek lennének. A Szekszárdi Kutyamenhelyen jelenleg is 250 állat vár arra, hogy valaki végre szerető otthont biztosítson nekik.

Zokni még fiatal, tanítható, és rendkívül család- és gyerekcentrikus, így könnyen beilleszkedne egy új, szerető családba – mondja Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője. Aki úgy érzi, hogy helyet tudna biztosítani ennek a kedves, fekete kutyának, és szeretne egy hűséges társat, kérjük, jelentkezzen! Zokni megérdemli, hogy végre szabadon és boldogan élhessen, és hogy megtapasztalja, milyen egy igazán gondoskodó otthon. 

Zokni
Gazdája önként mondott le a barátságos, fiatal kutyáról (Fotó: M. D.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában