Betörés

2024.06.28. 11:41

Ellopott egymillió forintot és megevett mellé egy adag zacskós levest

A bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra letartóztatásba került az a férfi, aki tavasszal betört a szekszárdi sportcsarnokba. Kamerát, mobiltelefonokat, pénzt lopott, és mindemellett elfogyasztott egy zacskós levest is.

Révészné Hanol Erzsébet

A sportcsarnok kifosztása közben megéhezett (Illusztráció: Shutterstock)

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája pénteken egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak férfinak, aki tavasszal betört a szekszárdi sportcsarnokba.

A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében azt írják, hogy az eddigi adatok szerint a 20 éves gyanúsított 2024. március 30-án este behatolt a szekszárdi a sportcsarnok épületébe, ahol betört három ajtót és több helyiségben is kutatott. A férfi amellett, hogy az irodákból kamerát, mobiltelefonokat és egy széfből több mint egymillió forint készpénzt tulajdonított el, egy zacskós levest is elfogyasztott. A lopott pénzt Pécsett, majd Budapesten költötte el.

Többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő

Később, 2024. május 31-én éjszaka Szekszárdon az egyik lakótelepen bement egy lépcsőházba, ahol berúgta az onnan nyíló tároló helyiség ajtaját, így a rongálással 30 ezer forint kárt okozott. Ezután a tárolóban lévő tárgyak között kutatott, de végül nem lopott el semmit.

A gyanúsítottnak munkahelye, rendszeres jövedelme, állandó bejelentett lakóhelye nincs. Fiatal felnőtt kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő, vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt többször állt már bíróság előtt. A mostani bűncselekmények elkövetésének idején is további büntetőeljárás folyik ellene, amely körülmény nem tartotta őt vissza az újabb bűncselekmények elkövetésétől.

Egy vasútállomáson fogták el

A nyomozó hatóság tagjai a gyanúsítottat elfogatóparancs alapján, az egyik Tolna vármegyei község vasútállomásán fogták el. A férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint annak mind az általános, mind a különös törvényi feltételei fennállnak, mégpedig elsődlegesen a bűnismétlés veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványának helyt adott, és egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

Az esetről korábban itt és itt írtunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában