Közlekedés

2024.07.07. 10:00

Kerékpáros sisak: nem kötelező, de tragédiákat előzhet meg

A biciklisek csak meghatározott feltételek mellett kötelesek sisakot viselni. Ennek ellenére a rendőrség azt javasolja, hogy saját érdekében minden kerékpáros használja.

Teol.hu

A rendőrség 2024-ben a legvédtelenebb résztvevők, a gyalogosok és a biciklisek közlekedésbiztonsági helyzetének javítását tűzte ki célul. A kerékpárosokat ért balesetek esetében a fejvédő használatával megelőzhető, elkerülhető lenne a súlyosabb vagy tragikus következménnyel járó sérülés. Idén az elmúlt év azonos időszakához képest nagyjából 50 százalékkal több kerékpáros-baleset történt, ezek közül mindössze néhány alkalommal nem sérült meg a biciklis – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

kerékpáros, sisak
Kerékpáros sisakot kaptak a Hőgyészen balesetet szenvedett fiatalok. Fotó: Police.hu

Két kerékpáros ütközött össze Hőgyészen

Egy ilyen baleset apropóján a Tolna Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Tamási Rendőrkapitányság összefogásával a rendőrség munkatársa egy-egy védősisakot és különböző láthatósági kiegészítőket adott át két fiatalnak. A fiúk június 20-án délután Hőgyészen kerekeztek, amikor egy kanyarodás során összeütköztek és mindketten elestek. A hátul haladó fiú könnyebben sérült.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri a közlekedőket, hogy a szabályok betartása mellett fokozottan figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra. Legyenek előzékenyek, elővigyázatosak és körültekintők!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában