Új pszichoaktív anyag

2024.08.03. 10:28

Fürgeden terített a díler házaspár

Nemcsak a díler házaspár, hanem az ellen a nő ellen is vádat emeltek, akitől a drogot vették. Sőt, az új pszichoaktív anyag egyik fogyasztójának is felelnie kell a bíróság előtt.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Tamási Járási Ügyészség két férfi és két nő ellen. Dr. Páli Péter József, a Tolna Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője a vádiratot ismertetve elmondta, hogy egy fürgedi házaspár 2022 augusztusától 2022 novemberéig, heti rendszerességgel vásárolt új pszichoaktív anyagnak minősülő, úgynevezett „kristályt” egy 31 éves törökszentmiklósi nőtől azért, hogy azt tovább értékesítsék.

Fiataloknak adták el a „kristályt”

A házaspár a megvett „kristályt” otthonukban kiadagolta, majd Fürgeden és annak környékén élő fiataloknak értékesítették. A vád szerint hét embernek adtak el rendszeresen anyagot. 

Szintén bűncselekménynek minősül annak az 59 éves férfinek a magatartása, aki a legtöbb illegális szert vásárolta, mivel az általa megszerzett és otthonában tartott anyag meghaladta a csekély mennyiséget.

A járási ügyészség a házaspár mindkét tagját és az őket ellátó nőt kereskedéssel megvalósított új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, míg a fogyasztó férfit ugyanezen bűncselekmény enyhébben minősülő alakzatával vádolja.

Az ügyészség a letartóztatás hatálya alatt is állt három kereskedővel, valamint a korábban már jogerősen elítélt fogyasztóval szemben egyaránt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a Tamási Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a dílerekkel szemben rendeljen el vagyonelkobzást is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában