Állatkínzás

2024.09.13. 15:31

Brutálisan megkínzott egy ártatlan kismacskát, újabb börtönévek várnak a férfira

Nem sokkal szabadulása után állatkínzás miatt állhat ismét bíróság elé egy visszaeső bűnelkövető.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Két rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 26 éves férfi ellen. A vádiratot ismertetve, dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy június 30-án kora este az ittas állapotban lévő vádlott Szekszárdon sétált két barátjával, amikor egy lakóház előtti járdaszakaszon talált két kismacskát. Egyiket a nyakánál megragadva felvette, ezután a másikért is lehajolt, azonban amikor az arrébb ment, egy alkalommal belerúgott az állatba, amitől az megpördülve körülbelül 60-70 centimétert repült, majd bemenekült az ott lévő ingatlanba.

Ezután a vádlott a bal kezében lévő kölyökmacskát a nyakánál megszorítva, magától eltartva, az állat fejét tenyérrel legalább négy alkalommal megütötte, majd a már ernyedt állapotban lévő kismacskát a ház előtti kocsibejáróra letette. Ezután ismét felvette, és az állatot a hóna alá szorítva a könyökével többször a testéhez ütötte, majd az állattal a kezében a helyszínről távozott. A történteket a kismacskák tulajdonosának lakóházán lévő biztonsági kamera rögzítette.

Az állatkínzás vétségét a törvény két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott büntetett előéletű, utoljára különös visszaesőként rablás bűntette és más bűncselekmények miatt 6 év börtönbüntetésre ítélték, amelyből idén tavasszal szabadult. Vele szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában