Boltba indult

2024.09.11. 15:51

Egész délután ivott, aztán autójával mindent letarolt

Pénzbüntetés és határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza az ügyészség egy férfival szemben, aki súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

Révészné Hanol Erzsébet

A kocsmából a közeli boltba indult az autójával, de rossz véget ért a bevásárlás (Illusztráció: Shutterstock)

Egész délután italozott, majd autójával a kocsmából a közeli boltba akart menni egy 39 éves férfi, de végül letarolt mindent, ami az útjába került. A Szekszárdi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat ellene.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a vádlott május 30-án este, az egyik Tolna vármegyei település lakott területén belül a közúton úgy vezette személygépkocsiját, hogy a vezetés megkezdése előtt – aznap délutántól estig – szeszes italt fogyasztott. Este 8 óra körül a kocsmától a közeli boltba tartott, amikor elveszítette az irányítást a gépjármű felett, és először a jobb oldali útpadkának ütközött, majd átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol az út melletti füves területen először egy tujának ütközött, amitől az autója jobb első fényszórója kiszakadt, majd az autó az ütközéstől az úttest bal szélén lévő parkolósávban álló másik autó sárvédőjének ütközött, amit szintén megrongált. Végül a fa és a parkoló autó közti füves területen nyerte el nyugalmi helyzetét. Az ütközés erejétől a tuja annyira megsérült, hogy később ki kellett vágni, a kiszakadt fényszóró pedig az ott lévő családi ház utcafronti ablakának csapódva abban is kárt okozott.

A vádlott az elkövetéskor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A balesetben ő maga nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés és határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában