Balesetek

2024.09.13. 13:04

Halálos vonatgázolás Dombóvárnál: egy helyi férfi vesztette életét!

Révészné Hanol Erzsébet

Egy 65 éves dombóvári férfit gázolt el a vonat pénteken Dombóvár térségében. Megkeresésünkre Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy szeptember 13-án nem sokkal délelőtt tíz óra előtt érkezett bejelentés, hogy a 65195-ös út 6-os kilométerszelvénye közelében, Dombóvár térségében levő vasúti átjárótól körülbelül húsz méterre egy gyalogost gázolt el a Budapest-Dombóvár vonalon közlekedő vonat.

Az első információk még arról szóltak, hogy egy motorost ütött el a vonat, ám időközben kiderült, hogy a férfi gyalogszerrel közlekedett.

A helyszínre kiérkező mentők megállapították, hogy a gyalogos élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, és a helyszínen elhunyt. A helyszínelés idejére a 65195-es utat a vasúti átjáró térségében lezárták. Nem sokkal dél után indulhatott meg újra a forgalom.

A haláleset körülményeit a dombóvári rendőrök közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A legutóbb napra pontosan egy hónappal ezelőtt történt baleset vasúti átjáróban Tolnában. Akkor személyautóval ütközött egy menetrend szerint közlekedő vasúti szerelvény Kismórágy térségében. A kocsi vezetője – egy 74 éves bajai nő – a helyszínen életét veszítette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában