Vádemelés

2 órája

Speedet akart gyártani a külföldről behozott amfetaminolajból a pincehelyi férfi

Minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat egy 45 éves pincehelyi férfi ellen, aki külföldön megszerzett amfetaminolajból akart kereskedelmi célból nagy mennyiségű kábítószert készíteni.

Teol.hu

A flakonokban lévő olajból hígítástól függően akár 90 kg kábítószert is elő lehetett volna állítani (Fotó: police.hu)

A férfi 2023 májusában egy bérelt gépkocsival külföldre utazott annak érdekében, hogy kábítószer készítéséhez szükséges alapanyagot, ún. amfetaminolajat szerezzen be. A vádlott az olajból „speed” vagy „spuri” néven ismert kábítószert akart előállítani, hogy azt értékesítve rendszeres haszonra tegyen szert – írja közleményében a Tolna Vármegyei Főügyészség.

A rendőrök már figyelték a férfit, ezért amint hazaért, ellenőrzés alá vonták a gépkocsiját, illetve a lakóhelyét, amelyekből különféle kábítószereket, továbbá kábítószer szállítására (rejtekhellyel rendelkező flakonokat), valamint kábítószer készítésére, kimérésére és kiadagolására szolgáló eszközt (alkoholt, kénsavat, elektromos mérleget, keverő gépet, üres műanyag simítózáras tasakokat, gumikesztyűt) foglaltak le. A férfi az elfogását megelőzően kokaint is fogyasztott.

A vádlott az amfetaminolajból a lakóhelyén lefoglalt anyagok felhasználásával – a hígítás mértékétől függően – akár 90 kilógrammnyi kábítószert is előállíthatott volna.

A főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, speciális bűnismétlő vádlottal szemben az ügyészség 11 év fegyházbüntetés, 10 év közügyektől eltiltás, valamint 1.250.000,- Forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Szekszárdi Törvényszéknél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában