Környezetszennyezés

2 órája

Tizenhárom köbméternyi szemetet rakott le a 6-os főút mellé

Az újonnan vásárolt ingatlan udvaráról az előző tulajdonos nem szállította el a hulladékot, úgyhogy saját kezébe vette az ügyet a 59 éves nő.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2023. szeptemberében a lánya nevére megvásárolt egy dombóvári ingatlant. A szerződéskötéskor az eladó vállalta, hogy az ingatlant kiürítve adja át a vevőnek, ennek ellenére költözéskor személyes tárgyakat és nagyobb mennyiségű szemetet, háztartási és egyéb lomokat hagyott hátra – írja közleményében a Tolna Vármegyei Főügyészség.

A vádlott az ingatlan birtokba vételét követően az ott talált hulladékot 2023. október végén és november elején több fordulóval egy Tolna vármegyei község külterületén, a 6-os számú főút mellett lévő, és egy helyi férfi tulajdonát képező, erdő és legelő művelési ágú területre szállította, majd ott engedély nélkül lerakta. A vádlott a lomhulladékot illetve vegyes települési hulladékot egy közel 13 köbméter térfogatú kupacban helyezte el, és a szeméthalom mellé lerakott még további 14 darab használt gumiabroncsot.

A kihelyezett hulladékokból csapadék hatására szennyezőanyagok oldódhatnak ki, melyek a talajba, talajvízbe kerülhetnek. Az elhelyezéssel a talaj takarása történt, ez pedig a talaj tömörödéséhez vezet, mely által változik a talaj vízáteresztő képessége, illetve élőflórája.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Paksi Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában